Hagel, Türkiye-İsrail yakınlaşması için devrede

Hagel, Türkiye-İsrail yakınlaşması için devrede

ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'den sonra şimdi de Türk kamuoyunda "Atatürk hayranı" olarak bilinen Savunma Bakanı Chuck Hagel, Türkiye-İsrail ilişkilerini eski rayına oturtmak için kolları sıvadı.

2013.04.10 17:01 - Son Güncellenme: 2013.04.10 17:01 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hagel, Türkiye-İsrail yakınlaşması için devrede

ABD Savunma Bakanı Hagel'in bu ay içinde Türkiye ve İsrail'e gerçekleştireceği ziyaretlerle iki ülke arasındaki askeri işbirliğini yeniden canlandırmaya çalışacağı bildirildi.

İsmi açıklanmayan bir Türk yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, 21-23 Nisan tarihlerinde İsrail'e gitmesi beklenen Hagel'in Türkiye'ye de uğrayacağını söyledi.

Yetkili, Hagel'in Türkiye ziyareti sırasında Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konuların da ele alınacağını belirtti.

Reuters, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, kesin tarihi belirtilmeyen ziyaretle ilgili açıklama yapmaktan kaçındığını bildirdi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.10 17:01 - Son Güncellenme: 2013.04.10 17:01 - HABER MERKEZİ
A