Haftada 3 gün süt

Haftada 3 gün süt

Okul Sütü Programı kapsamında her öğrenciye haftada 3 gün, 200 mililitre sade, yağlı UHT içme sütü dağıtılacak. Program doğrultusunda dağıtılacak sütün temini ve dağıtım takvimi, her eğitim ve öğretim yılı için çıkarılacak tebliğle belirlenecek.

2013.08.17 11:16 - Son Güncellenme: 2013.08.17 11:17 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Haftada 3 gün süt

 

Okul Sütü Programı kapsamında her öğrenciye haftada 3 gün, 200 mililitre sade, yağlı UHT içme sütü dağıtılacak. Bakanlar Kurulu'nun, Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Okul Sütü Programı kapsamında bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlamak üzere 2 eğitim öğretim yılı süresince UHT (uzun ömürlü) içme sütü dağıtılacak.

ÖZEL OKULDA NASIL?

Özel öğretim kurumları (bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul) programa eşdeğer süt veya süt ürünü tüketilmesini sağlamaları halinde velinin isteği esas alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda programın kapsamı dışında tutulabilecek.

DAĞITIM TAKVİMİ

Program doğrultusunda dağıtılacak sütün temini ve dağıtım takvimi, her eğitim ve öğretim yılı için çıkarılacak tebliğle belirlenecek. Program süresince yapılacak okul sütü sevkiyatları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenecek kriterlere uygun yapılacak. Okul sütü sevkiyatları, il içinde il milli eğitim müdürlüklerinin organizasyonu ve kontrolünde yüklenici tarafından yapılacak.

SÜTE DUYARLI ÖĞRENCİ HARİÇ

Aile hekimleri, öğretmenler ve/veya veliler tarafından süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.

FİNANSMANI BAKANLIKTAN

Yapılacak ödemeler için gerekli kaynak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına genel bütçeden tahsis edilen ödenekten karşılanacak. Programla ilgili ödemeler ve diğer hususlarda denetimi sağlayacak tedbirleri, programdaki sorumluluklarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı alacak. Haksız ödemelerin yapılmasında ödemeyi sağlayan belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacak.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.08.17 11:16 - Son Güncellenme: 2013.08.17 11:17 - HABER MERKEZİ
A