Hacklendi! Mobil uygulamadan kripto para talebi şoku
HGS uygulaması hacklendi. HGS'nin resmi mobil uygulamasından kullanıcılara küfür bildirimleri gitmeye başladı. Hacker grup Bitcoin adresine 25 bin dolar gönderilmezse tüm verileri paylaşmakla tehdit etti.
2024.12.10 21:49 - Son Güncellenme: 2024.12.10 23:59 - Güncel - SOSYAL MEDYATürkiye'nin köklü firmalarından Anadolu Sigorta'nın, mobil uygulaması üzerinden kullanıcılara hakaret dolu mesajlar atıldığı ve platformu hacklenmişti. Bugün ise HGS uygulaması hacklendi. X'te kullanıcılar peş peşe paylaşım yaptı. HGS'nin resmi mobil uygulamasından kullanıcılara küfür bildirimleri gitmeye başladı. Ayrıca kullanıcılardan kripto para talebinde bulunulduğu görülüyor. Uygulamanın hacklendiği tahmin edilirken, kullanıcı verilerinin akıbeti henüz bilinmiyor. Hacker grup Bitcoin adresine 25 bin dolar gönderilmezse tüm verileri paylaşmakla tehdit etti.
PTT'DEN AÇIKLAMA GELDİ
PTT AŞ, HGS mobil uygulamasına izinsiz müdahale sırasında herhangi veri kaybı ya da kullanıcı bilgilerinin yetkisiz kişilerin eline geçmesi gibi bir durum yaşanmadığını bildirdi. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, akşam saatlerinde HGS mobil uygulamasının mesaj servisine yurt dışından izinsiz erişim gerçekleştiği ve bu kapsamda şirketle ilgisi olmayan bildirimlerin bazı kullanıcılara iletildiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayın tespitiyle birlikte, güvenlik sistemlerimiz hızlıca devreye girmiş, gerekli teknik ve operasyonel önlemler uygulanmıştır. Söz konusu izinsiz müdahale sırasında ise herhangi bir veri kaybı ya da kullanıcı bilgilerinin yetkisiz kişilerin eline geçmesi gibi bir durum yaşanmamıştır. Ayrıca, yasal mercilerle iş birliği içinde hukuki süreç başlatılmıştır."
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:53
-
01:18
-
01:36
-
01:23
-
01:46
En Çok Okunanlar
- BURULAŞ duyurdu: Saat sınırlaması olmadan...
- Bursa'da zincirleme kayak kazasında 3 kişi...
- Bursa cumartesi sabahına trafikle uyandı!
- Bursa'nın oto devi Renault için şaşırtan...
- İspanya'da telesiyej kazası: 17'si ağır 30...
- Bursa'da evinde rahatsızlandı, hastanede...
- Sosyal medya fenomeni tutuklandı: 100...
- Ünlü şampuan markasında bakteri tehlikesi!
- Bursa'da polis memuru trafik kazasında...
- Bursa'da Orhaneli yolunu kullanacaklar...
- Bursa'nın İncisi Turizm kapılarını açtı!
- Şener Şen'in dublörü hayatını kaybetti
- Bursa'da BESAŞ'ın Orhangazi'deki ilk satış...
- Usta oyuncu annesini kaybetti!
- Bursalılar, Çalı-Gürsu Metro Hattı...