Hacker Cüneyt'in çetesine 2. darbe
İnternet üzerinden banka hesaplarını boşaltan ve Rio'da tatil yaparken yakalanan 'junior' lakaplı hacker Cüneyt Tatlısu yine yakalandı. Çetenin şirket hesaplarından 750 bin lira çektiği ortaya çıktı.
2014.12.04 07:43 - Son Güncellenme: 2014.12.04 07:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
İstanbul'da bazı şirket yetkililerinin 'Hesaplarımız boşaltıldı' şikayeti üzerine harekete geçen siber polis, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Özel harekat polisinden de destek alan sibep dedektifler, aralarında daha önce vurgun parasıyla Rio'da tatil yaparken yakalanan hacker Cüneyt Tatlısu'nun da bulunduğu 15 kişiyi yakaladı.
e-fatura adı altında virüs
Polis, vurguncuların yöntemlerini de deşifre etti. Buna göre dolandırıcıların e-fatura gibi yöntemlerle vatandaşlara 'spam' mail gönderdiği açılan maillerdeki virüslerin bilgisayarlara yerleştiği tespit edildi. Virüsten habersiz bankacılık işlemleri yapmak isteyen vatandaşların banka numaraları, cep telefonları ve şifreleri virüs yardımıyla hackerlara iletiliyordu. İkinci aşamada hackerlar vatandaşların cep telefonu numaralarına bankanın sitesinin birebir kopyasını göndererek uygulamayı indirmelerini istiyordu. Uygulamayı indiren vatandaşların telefonlarına da virüs giriyordu.
Cezaevinden yeni çıktı
Tüm bilgileri alan hacker'lar daha sonra hesaplara girerek tüm paraları çekiyordu. 2008 yılındaki 'Karnaval' operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan ve geçtiğimiz yılarda tahliye olan Jünior lakaplı Cüneyt Tatlısu'nun lideri olduğu çetenin bu yöntemle 750 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 6'su tutuklandı, 8'i ise denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest bırakıldı. Tatlısu da tutuklananlar arasında bulunuyor.
Siber polisten internet uyarısı
İnternet üzerinden ele geçirdiği kişi ve kurum bilgileriyle banka hesaplarından vurgun yapan, bu paraları da Brezilya Rio karnavalına giderek harcayan ve orada sevgilisine de bir ev alan Cüneyt Tatlısu'nun ağına düşmemek için polisten uyarı geldi. Yetkililer vatandaşları internet ve özellikle internet bankacılığını kullanırken bankaların kesinlikle cep telefonu marka ve modelini sormadığını, böyle bir yöntemin kesinlikle olmadığının altını çizdi. Siber polis, bankanın orjinal sayfasına girilip girilmediğine de dikkat edilmesini istedi.