Haber sitesinin seçim yasakları cahilliği
Ensonhaber haber sitesi Bursa ile ilgili büyük bir skandala imza attı. Bursa CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin'in seçim kampanyalarıyla ilgili eleştiri yaparken seçim yasakları hakkında hiç bir bilgisi olmadığı da ortaya çıktı.
2014.02.21 15:51 - Son Güncellenme: 2014.02.21 17:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
Türkiye'nin en çok trafik alan haber sitelerinden Ensonhaber, Bursa CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin ile ilgili bugün bir haber yayınladı. Haberinde Necati Şahin'in seçim kampanyasını "Ne satıyon bilader" başlığıyla veren site, haberin ara spotlarında "hangi parti olduğı bile değil", "süt reklamı gibi", "sloganlarındaki anlatım bozukluğu" başlıklarıyla haberi verdi. Bu habere cevap ise Necati Şahin'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile geldi. Necati Şahin ilgili siteye Yüksek Seçim Kurulu'nun "1 Mart'a kadar açık havada, duvar ilanlarında, panolarda parti logosu kullanmak yasaktır" açıklamasıyla ilgili bilgilendirme maili atmasına rağmen yayının devam ettiğini de belirtti.
YSK'nın açıklaması şöyle:
Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, oy verme gününden önceki otuzuncu gün olan 28 Şubat 2014 Cuma gününden itibaren kendilerini tanıtıcı poster, parti bayrağı, ilân, pankart veya afiş gibi malzemeleri asmak veya yapıştırmak amacıyla, o seçim çevresi içerisinde belediyelerce doğrudan kullanılan ve ilçe seçim kurullarınca belirlenen sabit ilân ve reklam yerlerinden süresi, sayısı ve ücreti eşit olmak şartıyla yararlanabilecekler.
Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre 1 Mart'a kadar Açık Havada, duvar ilanlarında parti logosu ve ismi kullanmak yasak.
Bunu bilmemeleri mümkün değil. Haberde kullanılan dil ve üslubu da sizin takdirinize sunuyorum.
Bu tür haberlerin neden yapıldığını sizlerin ve halkımızın takdirine bırakıyorum.
Necati Şahin