Haber sitelerine lisans zorunluğu

Haber sitelerine lisans zorunluğu

Singapur'da yeni hükümetin bazı haber sitelerini lisans almaya zorlayan politikası tepkilere neden oldu.

2013.06.08 15:12 - Son Güncellenme: 2013.06.08 15:12 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Haber sitelerine lisans zorunluğu

Singapur'daki bir parkta ifade özgürlüğünü temsil eden Konuşmacılar Köşesi'nde toplanan yaklaşık bin kişi, söz konusu uygulamayı protesto etti.

Protestoculardan birinin elinde taşıdığı, "İnternet sansürü: Şimdiye kadarki en kötü fikir" yazılı pankart dikkati çekti.

Singapur'da bu ay yürürlüğe giren uygulama, yetkililerin internet medyasını sansürlemeye çalıştığı gerekçesiyle eleştirilere neden olmuştu.

Singapurlu yetkililer, uygulamanın, ifade özgürlüğünü susturmak anlamına gelmediğini savunuyor.

Düzenli olarak Singapur haberlerini yayınlayan ve ayda 50 bin ziyaretçisi olan internet sitelerinin, yıllık lisanslar almaları gerekiyor. Siteler, 24 saatlik bildirim süresi içinde hükümet tarafından sakıncalı bulunan herhangi bir içeriği kaldırmak zorundalar.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.08 15:12 - Son Güncellenme: 2013.06.08 15:12 - HABER MERKEZİ
A