Güreş aşkı sınır tanımadı

Güreş aşkı sınır tanımadı

Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası'na katılmak için, yaşadığı İsveç'ten Ankara'ya gelen Ayda Erdal, sürekli Türk Mili Takımı'nda güreşmeyi hayal ettiğini söyledi.

2012.12.13 11:39 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:40 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Güreş aşkı sınır tanımadı

Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası'na katılmak için, yaşadığı İsveç'ten Ankara'ya gelen Ayda Erdal, sürekli Türk Mili Takımı'nda güreşmeyi hayal ettiğini söyledi.

Şampiyona öncesinde güreş salonunda yaptığı antrenman sonrasında konuşan Erdal, Türk olduğunu ve Türkiye'de yarışmak istediğini belirterek, ''Hayalim Türk Milli Takımı'nda yarışmak'' dedi.

Ayda Erdal, 5 yaşından bu yana güreş yaptığını hatırlatarak, ''Küçüklüğümden bu yana hep Türkiye'de olmak istiyordum. Türk'üm ve Türkiye'de yarışmak istiyorum. İnşallah şampiyonaya iyi başlarım. Buraya birinci olmaya geldim. Kaybedersem de üzülmem'' diye konuştu.

Şampiyonada, başarılı olmasa da Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan bayan güreşçi, ''Kazansam da kaybetsem de Türkiye'yi çok seviyorum ve burada yaşamak istiyorum. 5 yaşından beri güreş yapıyorum. 19 yaşındayım. BK Snar Kulübü'nde güreşiyorum. İsveç'te ulusal şampiyonalara katıldım. Avrupa Şampiyonası'nda İsveç adına yarıştım. İsveç'teki ulusal yarışmalarda bir bronz ve bir gümüş madalya aldım. Avrupa Şampiyonası'nda İsveç Milli Takımı adına 3. olarak bronz madalya kazandım'' şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE YAŞAMAK İSTİYOR"

İsveç Milli Takımı güreşçisi Ayda Erdal, içindeki Türkiye aşkını bir türlü söndüremediğini anlatarak, ''İsveç'i de biraz seviyorum. İsveç ve Türkiye arasında tercihim tabii ki Türkiye olur. Burada yaşamak istiyorum'' dedi.

İsveç'te bayan güreşinin çok geliştiğine dikkati çeken Erdal, ''Türk Milli Takımı'nda yarışmak isterim. Hayalim milli takımda yarışmak. Küçüklüğümden bu yana İsveç'teyim. İsveç takımı için hep güreştim. Türkiye'ye gelmek için fırsatım olmadı. Fırsat olunca geldim ve kendimi denemek istedim. İnşallah kazanırım. 59 kiloda yarışacağım. Önceki derecelerim 63 kilodaydı'' şeklinde konuştu.

Türkiye'deki şampiyonada her şeyin kendisi için bir ilk olacağını ifade eden Ayda Erdal, ''Rakiplerimi tanımıyorum. Tanıdığım Türk güreşçiler ve ama hiçbir Türk ile güreşmedim. Burada her şey benim için ilk olacak. Türk Milli Takımı'na girersem, tabii ki Ay-yıldızlı bayrak için yarışacağım ve sürekli Türkiye'de kalacağım. İsveç'te başarılar elde etsem de ben bir Türk'üm ve bununla gurur duyuyorum'' dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 11:39 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:40 - HABER MERKEZİ
A