Güney Kore'den şok 'Kuzey Kore' açıklaması

Güney Kore'den şok 'Kuzey Kore' açıklaması

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer füze testine hazırlandığına dair işaretler olduğunu açıkladı. ABD Savunma Bakanı Mattis, "ABD'ye veya müttefiklerimize yönelik tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz" demişti.

2017.09.04 10:21 - Son Güncellenme: 2017.09.04 11:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Güney Kore'den şok 'Kuzey Kore' açıklaması
01:04 Kuzey Kore "hidrojen bombası" denedi

İLGİLİ VİDEO

Kuzey Kore "hidrojen bombası" denedi

AP'nin aktardığı habere göre Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni bir füze testine hazırlandığına dair işaretler tespit ettiklerini bildirdi.

Önceki gün Kuzey Kore'nin 6.3 büyüklüğünde depreme sebep olan hidrojen bombası denemesine dünya ülkelerden tepki yağmaya devam ediyor.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore tehdidine karşı birlikte daha çok tatbikat yapma kararı aldı. Fransa, Almanya, İngiltere, Japonya, Çin, Güney Kore ve ABD gibi pek çok ülke denemeyi kınadı, Kuzey Kore'nin bölge barışı için tehdit oluşturduğunu söyledi. 

En sert açıklamalardan biri de ABD Savunma Bakanı Mattis'ten geldi. Mattis, "ABD'ye, Guam dahil olmak üzere topraklarına ya da müttefiklerimize yönelik herhangi bir tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz." diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.09.04 10:21 - Son Güncellenme: 2017.09.04 11:39 - HABER MERKEZİ
A