GÜNAY O TİYATROCUYU ÇAĞIRIP UYARDI

GÜNAY O TİYATROCUYU ÇAĞIRIP UYARDI

Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın tiyaro salonunu terk etmesine neden olan tiyatrocuyu Bakan Günay çağırıp uyarmış.

2011.04.13 16:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
GÜNAY O TİYATROCUYU ÇAĞIRIP UYARDI

Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın oyunu terketmesine yol açan tiyatrocuyu Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın makamına çağırıp uyardığı ortaya çıktı.

ERDOĞAN TİYATRO SALONUNU TERK ETMİŞTİ
Tolga Tuncer, 'Genç Osman' isimli oyunda hareketleriyle Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın oyunu terketmesine yol açmıştı.

Sümeyye Erdoğan'ın Ankara Büyük Tiyatro'da salonu terketmesinin ardından Devlet Tiyatroları'nın soruşturması sürerken, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay soruşturmanın bitmesini beklemedi.
GÜNAY O OYUNMCUYU MAKAMINA ÇAĞIRDI
Olayla ilgili "Gereği yapılacak" diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın genç oyuncuyu makamına çağırarak uyardığı ortaya çıktı.

Günay, yapılan görüşmeyi "Başbakanın kızıyla ilgisi yok, oyuncu hakkında çok şikayet var" sözleriyle değerlendirdi.

Bakan Günay, "Madem ki devlet olarak sanata yatırım yapıyoruz, birinci ilkemizin sanatın gelişmesini sağlamak olduğu kadar halka saygılı bir biçimde bunların sunulmasını sağlamak olduğunu da ilgili herkese aktardım" diye konuştu.

SADECE TESADÜF
Uyarının Sümeyye Erdoğan ile ilgisi olmadığını savunan Ertuğrul Günay, şunları söyledi:
"O oyunda sayın Başbakan'ın kızının bulunması sadece bir tesadüf. Aynı oyuncuyla ilgili başkalarının da yakınmaları vardı çok miktarda. Hatta oyunun sahneye koyucusu rejisörünün de yakınmaları olduğunu bu vesileyle öğrenmiş oldum."
EN SON HABER.COM 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.04.13 16:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A