Günah keçisi tayt!

Günah keçisi tayt!

Seda Sayan, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi! Sayan, Türk kadınının şişmanlamasının nedenini tayta bağladı; ünlü modacı ve diyetisyenler ise bu konuda ikiye bölündü

2013.06.29 11:07 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:09 - Magazin
A
Günah keçisi tayt!

Seda Sayan'ın tayt tespiti ünlü modacılar arasında kriz yarattı! Geçtiğimiz günlerde televizyon programında zayıflama konusunu işleyen Sayan, ilginç saptamalarda bulundu... Kadınların kilo sorunlarıyla ilgili yorumların yapıldığı programda, son noktayı Sayan koydu.

GÖBEĞE, KALÇAYA BÜRÜNDÜK
Kilolarından şikayetçi kadınların kıyafetlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Sayan, programında şöyle konuştu: "Türk kadınının bu kadar şişmanlamasının sebebi tayttır. Ne zaman ki tayt moda oldu; kadınlarımız göbeğe, kalçaya büründü. Çünkü tayt esnediği için kadınlar kilo aldıklarını fark etmiyor. Oysa kumaş pantolon öyle mi? Düğmesi kopar, fermuar kavuşmaz, böylece hemen alarm verir. Bence zayıflamak istiyorsanız, taytlara veda edin."

MANTIKSIZ DİYEN DE VAR
Ünlü modacılar ve diyetisyenler de bu konuda ortak bir görüşe varamadı. Kimi rahat kıyafetlerin kilo algısında sorun yaratabileceğini belirtirken, kimi de bu düşüncenin mantıksız olduğunu belirtti. İşte taytın kilo alımı konusunda algı sorunu yaratıp yaratmadığı konusunda ünlü modacı ve diyetisyenlerin yorumları...

GİZEM TUTAR/DİYETİSYEN VE YAŞAM KOÇU

ALGIDA SORUN YARATABİLİR
"Genellikle kadınlar likralı kıyafetler yüzünden ne kadar kilo alıp verdiklerini anlamıyor. Ben ne çok dar ne de çok bol giyinmelerini öneriyorum. Çok dar giyindiklerinde dolaşım bozukluğu olduğu için selülit riski artıyor. Ama kendi bedenlerinden bir beden küçük kıyafet aldıklarında, kilo verme motivasyonları artıyor. Likralı kıyafetler ise algıda sorun yaratabilir."

CENGİZ ABAZOĞLU/MODACI

SEDA SAYAN'IN TESPİTİ DOĞRU
"Tespit doğru... Likralı malzemelerden yapılan kıyafetler giyildiğinde, kişi bir beden büyüse bile anlamayabilir. Pratik olarak görülen bu kıyafetler aslında oldukça tehlikeli. Kadınlar taytı uzun tuniklerle kombinledikleri için, kusurlarını da çok fazla görmüyor olabilirler. Tayt giyenlere tavsiyem; kilonuzu kontrol altında tutun ve haftada bir kez tartılın."

GÜLŞAH SARAÇOĞLU/MODACI

TAYT GİYEREK 25 KİLO VERDİM
"Modacı ve aynı zamanda bir kadın olarak bu görüşe katılmıyorum. 85 kilodan 60 kiloya düştüğüm dönemde hep sıkı ve toplayan taytlar giydim. Bu sayede de forma kavuştum. Ama burada önemli olan; doğru, sıkı ve bedeni toplayan taytı bulmak. Kadınlar bu taytları kullanmayı tercih etmeli. Üzerine de kısa, belde bir tişört giymek yerine uzun tunikler giymeliler."

BAHAR KORÇAN/MODACI

ÇOK KOMİK BİR DÜŞÜNCE
"Bir insanın kilo alıp vermesini modanın bir parçasına bağlamak çok komik. Bir kıyafetin kilo aldırması ya da verdirmesi gibi bir şey olamaz. Bir kadın kafasına koyduysa zaten kilo verir. Tayt giymek buna engel değildir. Bütün kadınlar zayıf olmalı gibi bir algı yaratmak da yanlış." 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.06.29 11:07 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:09 - Aysın Komitgan
A