GÜMTOB sektöre istihdam kazandırmaya devam ediyor

GÜMTOB sektöre istihdam kazandırmaya devam ediyor

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği ( GÜMTOB ), Bursa Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol çerçevesinde ve 'istihdam projesi' kapsamında Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini 6 Mart Çarşamba günü profesyonel turizmcilerle buluşturacak.

2024.03.05 15:04 - Son Güncellenme: 2024.03.05 15:21 - Bursa Bölge - HACER KUŞ
A
GÜMTOB sektöre istihdam kazandırmaya devam ediyor

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği ( GÜMTOB ), Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu desteği ile yürütülen 'istihdam projesi' kapsamında düzenlenecek etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Profesyonel turizmcilerin kariyer yolculuklarını öğrenciyle paylaşımları etkinlik, istihdam olanakları konusunda Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine önemli bilgiler sunacak.

Etkinlik, 6 Mart Çarşamba günü saat 14:00-16:00 arasında Turizm Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleşecek. GÜMTOB standında da öğrencilerin iş başvuru formaları alınarak sektörde istihdam sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca, 15 Nisan'dan sonra Turizm Eğitimi başlığında GÜMTOB, Uludağ Üniversitesi, Turizm Meslek Yüksek Okulu, BİKO ve BUSMEK işbirliğince yeni bir kurs açılması planlanıyor.

GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç, istihdam projesinin önemine vurgu yaparak katılımcıları dolu dolu bir gün beklediğini belirtti. İstihdam olanakları konusunda fikir sahibi olmak isteyenlerin etkinliğe katılması öneriliyor.

"TURİZM SEKTÖRÜNDE PERSONEL EKSİKLİĞİ SORUNU GİDEREK ARTMAKTA"

Projeyle ile ilgili açıklamalarda bulunan GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç, "göreve geldiğimiz ilk günden bu yana planladığımız en önemli çalışmalarımızdan biri işletmelerimize yönelik istihdam projesidir. Son yıllarda turizm sektöründe personel eksikliği sorunu giderek artmaktadır. Meslek okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin maalesef yüzde 20'si sektörde çalışmaya devam etmekte. Mezun olduktan sonra başka sektörlere yönelim artıyor. Bu durumunda önüne geçmek adına çalışmalarımızı ilk etapta Turizm Meslek Okulları yöneticilerimiz ile başlattık" ifadelerini kullandı.

Eğitimlere değinen Başkan Buğra Artıç, "proje çalışmamızda daha sonra BUSMEK ve BİKO ile istihdam eğitim sözleşmesinin ardından Uludağ Üniversitesi ile yapmış olduğumuz Hizmet İşbirliği Protokolü ile güçlendirdik. BİKO ve BUSMEK ile ortak bir proje geliştirdik. İstihdam garantili Konaklama Departmanı ve Kat Hizmetleri Departmanı eğitimlerini yaptık. Kursiyerlerimiz teorik olarak aldıkları eğitimlerin yanı sıra otellerimizde uygulamalı eğitim aldı. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimizi personel ihtiyacı olan otellerimize yerleştirdik"şeklinde bilgi verdi.

BAŞKAN ARTIÇ: TÜM GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Hedeflerinin sektöre yeni istihdam kazandırmak olduğunu vurgulayan Başkan Artıç, "Uludağ Üniversitesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde istihdam projemize yeni bir başlık atarak Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize yönelik bir proje geliştirdik. Bu proje ile mezun öğrencilerimize iş imkânı, okulu devam eden öğrencilerimizin staj eğitimlerine destek ve katkı sağlayacağız. 6 Mart Çarşamba günü saat 14:00-16:00 arasında Turizm Meslek Yüksek Okulu'nda düzenleyeceğimiz etkinlik ile öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Organizasyonda tecrübeli ve operasyon içerisinde yer alan profesyonel turizmcilerimizin kariyer yolculuklarını öğrenciyle paylaşımlarını sağlayacağız. Ayrıca, okulda kuracağımız GÜMTOBstandımızda öğrencilerimizin İş Başvuru Formalarını alarak sektörde istihdamlarını sağlanacak.15 Nisan'dan sonra Turizm Eğitimi başlığında Uludağ Üniversitesi, Turizm Meslek Yüksek Okulu - BİKO ve BUSMEK işbirliğince yeni bir kurs açıyoruz. Hedefimiz sektörümüze yeni istihdam kazandırmaktır. Bu projelerimizin gerçekleşmesinde bizlere desteğini esirgemeyen kurumlarımıza ve sektör temsilcilerimize teşekkür ederiz"diyerek konuşmasını tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.05 15:04 - Son Güncellenme: 2024.03.05 15:21 - HACER KUŞ
A