GÜL VE ERDOĞAN OMUZ VERDİ

GÜL VE ERDOĞAN OMUZ VERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'dan Erbakan'a son görev..

2011.03.01 14:54 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
GÜL VE ERDOĞAN OMUZ VERDİ
15063-gul-ve-erdogan-omuz-verdi-4de71b002672f.flv

Önceki gün vefat eden eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor. İşte cenaze töreniyle ilgili tüm gelişmeler...

15:55 - Erbakan'ın cenazesi defnediliyor

Merkez Efendi Mezarlığı'na getirilen Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi dualarla defnediliyor. 2005 yılında kaybettiği eşi Nermin Erbakan'ın yanına defnedilen Necmettin Erbakan'ın mezarı için 81 ilden toprak getirildi. Ayrıca 2003 yılında hayatını kaybeden Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç'in mezarından da toprak, Erbakan'ın mezarına atıldı.

 

 

15:45 - Cenaze, kabristana getirildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi 2,5 saatlik yolculuğun ardından Fatih Camii'nden Merkez Efendi Mezarlığı'na getirildi. Erbakan'ın cenazesini burada yakınları ve çok sayıda kalabalık karşıladı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fazilet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da cenazeyi kabristanda karşılayanlar arasında bulunuyor. Kalabalık, izdiham oluşmaması için kabristana alınmıyor. Yetkililer, kalabalığı sürekli uyarıyor. Ancak kalabalık mezarlığa girmeye çalışıyor. Mezarlığa alımların bir iki saat sonra başlayacağı bildirildi.


15:15 - TBMM Genel Kurulu, Erbakan gündemiyle toplandı

TBMM Genel Kurulu'nda eski başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için özel oturum yapılıyor. Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil'in yönetimindeki birleşimde ilk olarak Erbakan için saygı duruşunda bulunuldu.


15:08 - Cenazeyi taşıyan araç, bir süre kapısı açık seyretti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın tabutunu taşıyan cenaze aracı, Vatan Caddesi'nde bir süre kapısı açık olarak seyretti. Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından Erbakan'ın cenazesi, araçla Vatan Caddesi'ne geldi. Yüz binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Erbakan'ın tabutunu taşıyan cenaze aracı bir süre kapısı açık seyretti.Vatandaşlar, açık seyreden kapıdan tabutu görmek için bir biriyle yarıştı.


14:56 - Bağış: Kalabalık, onun unutulmadığını gösteriyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fatih Camisi'ndeki kalabalığın, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın unutulmadığını gösterdiğini söyledi.


14:53 - Mezarlıkta bekleyiş sürüyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi yüz binlerce kişinin katıldığı kortej eşliğinde defnedileceği mezarlığa götürülüyor. Binlerce seveni de mezarlıkta bekleyişini sürdürüyor. Çok sayıda polisin emniyet tedbiri nedeniyle görev yaptığı gözlenen mezarlık kapısının hemen içinde de parti tarafından çok sayıda kişinin düzeni sağlamak için görevlendirildiği gözlendi. Vatandaşların mezarlık içinde yoğunluğa neden olmaması için girişlere izin verilmedi. Bekleme sırasında tabutun gelişi sırasında trafiğin açılması için sık sık uyarıda bulunuldu.


14:15 - Gül ve Erdoğan, korteje eşlik etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenazesinin ardından bir süre korteje eşlik etti. Cami çıkışı Fevzi Paşa Caddesi'ne kadar korteje eşlik eden Erdoğan ve Gül ardından makam araçlarına binerek ayrıldı.


14:37 - Evinin önünden dualarla uğurlandı

Erbakan'ın naaşı Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından evinin önünden dualarla uğurlandı. Fatih Halıcılar Caddesi No: 4'te bulunan evinin önünde binlerce kişi toplandı. "Mücahit Erbakan" sloganları atan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Cenaze aracının Halıcılar Caddesi'ne girmesiyle adeta izdiham yaşandı. Erbakan'ın cenazesini bekleyen ev halkı da pencereden sokaktaki kalabalığı seyretti. Cenazenin evin önüne gelmesiyle tekbir getiren ve dua eden kalabalık daha sonra Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Camii'ne defnedilmek üzere hareket etti.

14:15 - Erbakan'ın cenazesi evine getirildi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Fatih'teki evine getirildi. Fatih Camii'nden çıkartılan Erbakan'ın cenazesi, Hasırcılar Caddesi'ndeki evine getirildi. Binlerce kişi cenaze aracıyla birlikte yürüdü.


14:08 - Kortej'in güzergahı değişti

Erbakan'ın cenaze korteji yoğun kalabalık nedeniyle güzergah değiştirerek, Halıcılar Caddesine yöneldi. Cenazenin buradan Vatan Caddesi'ne çıkması bekleniyor.


14:08 - Kortej'in güzergahı değişti

Erbakan'ın cenaze korteji yoğun kalabalık nedeniyle güzergah değiştirerek, Halıcılar Caddesine yöneldi. Cenazenin buradan Vatan Caddesi'ne çıkması bekleniyor.


13:52 - Vatan Caddesi'nde insan seli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı için İstanbul akın eden yüzbinlerce seveni, Vatan Caddesi'nde insan seli oluşturdu. Fatih Camii'nden çıkan yüzbinlerce kişi, Vatan Caddesi'ne akın etti. Cenazenin defendileceği mezarlığa doğru yürüyen kalabalık, caddede insan seli oluşturdu.


13:50 - KKTC'den de toprak getirildi

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Genel Koordinatörü Adem Koç, 1974 barış harekatına çok büyük desteği ve emeği olan Erbakan'ın ölümünü teessürle öğrendiklerini kaydetti. KKTC halkına başsağlığı dileyen Koç, "Erbakan büyük bir ilim adamı olmanın yanında çok büyük bir siyasetçi idi; Türkiye'ye emeği çoktur." dedi. Adem Koç, Erbakan'ın kabrine KKTC'den toprak götüreceklerini açıkladı.


13:42 - Cenaze araca konuldu, kortej eşliğinde mezarlığa götürülüyor

Ankara'da vefat eden eski başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın naaşı, Fatih Camisi'ndeki törenin ardından cenaze nakil aracına konuldu. Cenaze, kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar'ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı'na götürülüyor.


13:33 - Kutan: Hocamızın kıymeti vefatından sonra anlaşıldı

Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Necmettin Erbakan'ın kıymetinin öldükten sonra anlaşıldığını söyledi. SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni siyasiler akın etti. Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan'a Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Kutan, "Emeği yeteri kadar anlaşılamamış ancak vefatından sonra herkes kıymetini anlamıştır. Hepimizin, aziz milletimizin her ferdi üzerinde emeği olan bir büyüğümüzdü. Temennim, onun arzu ettiği, gerek Türkiye'de gerek İslam aleminde en güzel gelişmeler olsun. Ve onun her vesileyle ifade ettiği adil bir dünya düzeni kurulsun." diye konuştu.


13:31 - TBMM Genel Kurul'u Erbakan için özel oturum yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için özel oturum yapacak. Eski başbakanlardan Erbakan için vasiyeti doğrultusunda Ankara'da resmi tören yapılmadı, ancak Meclis, kendisi için özel oturum yapma kararı aldı. Buna göre saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu'nda, İç Tüzüğün 59. maddesi kapsamında Erbakan için özel oturumda saygı duruşunda bulunulacak. Oturumda hükümet adına Devlet Bakanı Mehmet Aydın 20 dakikalık bir konuşma yapacak.

13:24 - Fatih Erbakan, babamın tek amacı İslam birliğini kurmaktı

Saadet Partisi Genel Başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı sonrasında oğlu Fatih Erbakan kısa bir konuşma yaptı. Babası Necmettin Erbakan'ın cihat anlayışını anlatarak buna şahitlik ettiklerini söyleyen Fatih Erbakan, "Hepimizin lideri, hepimizin hocası, aynı zamanda hepimizin babası olan çok müstesna bir şahsiyeti ebedi ıstirahatgahına yollamak için buradayız." dedi.

ZAMAN-TGRTHABER

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.01 14:54 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A