Gül Time'ın 100 etkili isim listesinde
Amerikan Time dergisi, dünyanın en etkili 100 ismi arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de gösterdi.
2014.04.24 14:58 - Son Güncellenme: 2014.04.24 14:59 - Güncel - HABER MERKEZİ
Time'ın en etkili 100 isim arasında politikacılar, sanatçılar, sporcular, işadamları ve kanaat önderleri yer aldı.
ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani gibi isimlerin bulunduğu listede Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yer verildi.
Dergide Cumhurbaşkanı Gül'ü tanıtan yazıyı ise, yazar Elif Şafak kaleme aldı. Elif Şafak yazısında, Türkiye'de kutuplaşmanın arttığı bir dönemde Abdullah Gül'ün daha ılımlı ve uzlaşmacı bir tutum izlediğini vurguladı.
Elif Şafak, Gül'ün, yakın dost olduğu Başbakan Tayyip Erdoğan'la Gezi olayları ile Twitter'a erişim engellenmesi gibi konularda "ayrı düştüğünü" ve "rakip" olarak da algılandığını kaydetti.
Yazar Elif Şafak, "Cumhurbaşkanı Gül önemli bir yol ayrımında. Ya sakin bir hayatı tercih edecek ya da aktif siyasete dönerek Türkiye'nin ihtiyacı olan reformları gerçekleştirmeye çalışacak" değerlendirmesinde bulundu.