Gül'e Expo 2020 İzmir ziyareti

Gül'e Expo 2020 İzmir ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales ve İzmir Valisi M. Cahit Kıraç başkanlığındaki EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gül, "Her ülkenin EXPO'yu yapma isteğine saygı duyarız; ancak Türkiye'de yapılacak bir organizasyon daha çok ses getirir" dedi.

2012.12.13 20:02 - Son Güncellenme: 2012.12.13 20:02 - Güncel
A
Gül'e Expo 2020 İzmir ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül, İzmir halkının EXPO 2020'yi çok istediğini ve bu organizasyonu kabullendiğini görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İzmir'in EXPO 2015'i alabilmesi için çok çaba sarfedildiğini, ancak o günkü koşullarda şanssızlıkların yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'in bu sefer daha hazırlıklı olduğunu belirtti. EXPO Genel Sekreteri Loscertales'in gösterdiği ilgi için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaret ve incelemelerin iyi geçtiğini umduğunu kaydetti. Geçen seferki adaylığa göre İzmir'in altyapı çalışmaları, şehir içi ulaşım imkânları, organizasyonla ilgili projeler ve diğer tüm hususlarda EXPO 2020'ye çok daha hazır olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, İzmir halkının da bu organizasyonu çok istediğini ifade etti.

EXPO 2020 için belirlenen ana temanın 'Sağlık' olduğunu ve bunun çok doğru bir seçim olduğunu belirten Gül, "Her ülkenin EXPO'yu yapma isteğine saygı duyarız; ancak Türkiye'de yapılacak bir organizasyon daha çok ses getirir" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, son olarak, İzmir'in EXPO tarihine iz bırakacağına inandığını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN KOORDİNASYON VE MOTİVASYONU ÜST DÜZEYDE"

EXPO Genel Sekreteri Loscertales ise Türkiye'ye, hazırlıkları yerinde görmek ve gerekli incelemeleri yapmak için geldiklerini, Türkiye'nin hazırlıklarının bu sefer çok daha iyi olduğunu belirtti. Genel Sekreter Loscertales, organizasyona ilişkin koordinasyon ve motivasyonu üst düzeyde gördüğünü ve yasal düzenlemelerin zamanında yapılmış olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Ayrıca Genel Sekreter Loscertales, İzmir'in adaylığı için belirlenen "Sağlık" temasının çok iyi bir konu olduğunu belirtti.

İzmir Valisi Kıraç, Cumhurbaşkanı Gül'e, EXPO 2020 adaylık süreci ve süreçle ilgili çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Vali Kıraç, İzmir'in 2015 adaylığına kıyasla çok daha hazır olduğunu belirtti. EXPO adaylığı için verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür eden Vali Kıraç, adaylık süreci ile ilgili her türlü çalışmayı zamanında.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.12.13 20:02 - Son Güncellenme: 2012.12.13 20:02 - Ramazan Acar
A