Greta Thunberg: Henüz hiçbir şey görmediniz

Greta Thunberg: Henüz hiçbir şey görmediniz

İsveçli genç iklim aktivisti Greta Thunberg, İsviçre'nin Lozan kentinde 10 bin kişi ile beraber küresel ısınma karşıtı eyleme katıldı ve Davos Zirvesi öncesinde dünya liderlerine mesaj gönderdi: "Henüz hiçbir şey görmediniz".

2020.01.18 20:58 - Son Güncellenme: 2020.01.18 20:59 - Yaşam
A
Greta Thunberg: Henüz hiçbir şey görmediniz

Salı günü Davos'da başlayacak olan Dünya Ekonomik Forum'a ikinci kez katılacak olan Thunberg, Lozan'da küresel ısınmaya karşı öncülüğünü ettiği Fridays for Future (Gelecek için Cum​​​​​​alar) protesto gösterisinde yaklaşık 10 bin kişi ile beraber yürüdü.

Genç aktivist, 2020 yılı teması "Uyumlu ve Sürdürülebilir Bir Dünya için Paydaşlar" olan Davos Zirvesi öncesi dünya liderlerine seslendi: "Henüz bir şey görmediğinizi söylemek istiyorum. Nereye varacağımızı görmediniz, sizi temin ederim. Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na götüreceğimiz mesaj bu".

Yüzlerce kişi Greta Thunberg'e destek vermek amacıyla, bu yıl 50.si düzenlenecek olan zirve öncesi trene binecek ve ardında Davos yakınlarındaki Klosters kasabasına yürüyecek.

Davos Zirvesi öncesinde yapılan bir ankette küresel karar vericilerin vurguladığı risklerin başında iklim değişikliği ve çevresel tahribat geliyor.

Greta Thunberg, küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) adlı kampanyayı başlatmış, dünya genelinde 185'i aşkın ülkeye yayılan bu gösteriler tarihin en büyük iklim protestolarına dönüşmüştü.

Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü'nden (WMO) çarşamba günü yapılan açıklamada 2019 yılının, sıcaklık kayıtların tutulmasından bu yana küresel çapta, rekor düzeyde en sıcak ikinci yıl olduğu duyurulmuştu.

WMO, hem 2015-2019 yılları hem de 2010 ile 2019 arasındaki sürelerin küresel sıcaklık değerleri açısından tarihteki en sıcak beş ve on yıllık dönemler olduğunu bildirdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2020.01.18 20:58 - Son Güncellenme: 2020.01.18 20:59 - Yasin Yüksel
A