"Gözlerimin önünde çocukları öldürdüler"

"Gözlerimin önünde çocukları öldürdüler"

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Bursa'ya yerleşen ailelerin hikayeleri yürek parçalıyor. Bursa'ya yerleşen Suriyeli aile, gözlerinin önünde çocukların öldürüldüğünü anlattı.

2013.04.17 09:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Gözlerimin önünde çocukları öldürdüler"
04:51 "Gözlerimin önünde çocukları öldürdüler"

İLGİLİ VİDEO

"Gözlerimin önünde çocukları öldürdüler"

Suriye'de yaşanan iç savaştan mağdur olanlar Türkiye'nin çeşitli illerinde hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Savaşın başlamasının ardından binlerce aile Türkiye'ye geçici olarak yerleşirken, Bursa'ya yerleşen Suriyeli ailelere Fakirler ve Muhtaçlara Yardım Derneği el uzatıyor. Suriye'den gelen her ailenin ayrı bir hikayesi bulunurken, savaşı gören 17 yaşındaki Ahmet Muhammed, 2 aydır Türkiye'de olduğunu, Suriye'deki savaştan kaçtığını söyledi. Bursa'da İmam Hatip Lisesi'ne gittiğini söyleyen Muhammed, "Okuldaki arkadaşlarımın bana ilgisi çok güzel. Burada çok mutluyuz. Huzur içindeyiz. Türkçeyi çok kısa sürede öğrendim. Savaş bittiğinde kendi ülkemize geri dönmek istiyoruz, çünkü kendi köyümüzü çok özledim" dedi.
Gözlerinin önünde çocukların öldürüldüğünü söyleyen Mahmud Muhammed, "Suriye'deki savaş içler acısı. Oradan kaçarak buraya geldik. Okulda Arapça, Kur'an-ı Kerim, İngilizce öğreniyoruz. Akrabalarım Suriye'de, onları çok özledim" diye konuştu.
Savaş çıktığı zaman Kamışlı'ya geldiğini anlatan Abdullatif Muhammed, "Her şeyimizi orada bıraktık. Suriye'de kalan akrabalarımızla telefonla görüşüyoruz. Onların hali çok perişan. Yiyecek ekmek ve barınacak ev bulmakta zorluk çekiyorlar. Su, elektrik, doğalgaz yok. Umarım bu savaş bir an önce biter de biz yurdumuza geri döneriz" dedi.
Suriyeli ailelere her sabah yiyecek ve giyecek yardımı yapan Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği üyesi Orhan Eren, Bursa'ya gelen Suriyeli aileleri kendilerinin tespit ettiklerini ve her sabah yardımda bulunduklarını söyledi. Eren, "3 aydan beri ailelerimize yardım ediyoruz. Şu anda bize kayıtlı olan ailelerin yardımına koşuyoruz. Kayıtlı olmayan ailelerin ise adreslerini bulup onlara da yardımda bulunuyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.17 09:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:46 - HABER MERKEZİ
A