Görmeden olur mu demeyin! -ÖZEL HABER

Görmeden olur mu demeyin! -ÖZEL HABER

Engelleri sporla aşan Türkiye'nin ilk görme engelli dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan, başarı hikayeleriyle parmak ısırtıyor. Görmeden olur mu demeyin... 5 kıtada maraton koşup 3 kıtada tırmanış yapan Necdet Turhan, "Göz değil yürek başarır" sloganıyla yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

2013.02.21 10:30 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Görmeden olur mu demeyin! -ÖZEL HABER

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM


Hayatını, masanın üzerinde duran saksıdaki çiçek olarak geçirmek yerine yaşamın dolu dolu içinde yer almayı seçenler, başarı hikayeleriyle parmak ısırtıyor. Engelleri sporla aşan Türkiye'nin İlk görme engelli dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan, toplumun dezavantajlı kesimlerine azmiyle örnek oluyor. Görmeden olur mu demeyin, yaşamı sevmek için yüreğin, başarmak için emeğin gerekli olduğunu savunan Turhan, "Göz değil yürek başarır" sloganıyla hep bir adım sonrasını hedefliyor.
BAŞARIYA TIRMANDI
Avrasya Maratonu'na katılan ilk görme engelli olarak tarihe geçen Turhan, 2002 Yılı'nda Ağrı Zirvesi'ne ulaşan ilk Türk görme engelli ününe de sahip... 2005 yılında Japonya'da Dünya Körler Maratonu'nu koşarak ikinci kez milli olan Necdet Turhan'ın 5 Kıtada 5 Maraton, 5 de Zirve hedefi azmini tetiklemiş.
'ENGELİMİZ ENGEL DEĞİL'
Yaşamında dağların daha belirgin olduğu Turhan; Asya, Avrupa, Amerika, Avusturalya ve Afrika'da hedeflediği toplam beş uluslararası maratonu dört saatin altında dereceler ile koştu. Projesinin Dağlar etabı kapsamında ise Asya'da 5 bin 137 metre Ağrı, Afrika'da 5bin 895 metre Kilimanjaro, Avrupa'da 3 bin 200 metre Teterousse  Zirveleri'ne tırmandı.  Bu aşamadan sonraki hedefleri olan Avusturalya ve Amerika Kıtalarındaki tırmanış hazırlıklarını 'Engelimiz bize engel değil' diyerek sürdürüyor.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN KOŞACAK
5 kıtada maraton koşup 3 kıtada tırmanış yapan Necdet Turhan, kendisi gibi görme engelliler için yeni bir projeye imza atıyor. Turhan, görme engellilerin daha fazla  kabartma kitap okuyabilmeleri için 3Mmart 2013'de 5049 göğüs numarası ile Antalya'da 10 km koşmaya hazırlanıyor. Gültekin Yazgan önderliğinde 2005 yılında İzmir'de   kurulan Türkiye Görme Özürlüler  Kitaplığı'nca  geliştirilen  kabartma kitap  projesi binlerce görme engellinin  parmaklarını kullanarak  okuyacakları kitaplar    üretmeyi ve  dağıtmayı  amaçlıyor. Necdet Turhan TÜRGÖK hesap numaraları ile kamuoyunu Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı kabartma kitap projesi için bağış yapmaya davet ediyor.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 10:30 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:36 - HABER MERKEZİ
A