Goole'dan ucuz telefon geliyor

Goole'dan ucuz telefon geliyor

Bir internet deviyken, teknoloji devi haline gelmeye başlayan Google, gelecek dönemde piyasaya sunacağı cihazların hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

2013.06.29 14:54 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:54 - Teknoloji
A
Goole'dan ucuz telefon geliyor

 

Arama motoru devi Google, özellikle Android işletim sitemi sonrasında teknoloji devi olma yolunda ilerlemeye başladı. İşletim sistemi ile akıllı telefon piyasasına giriş yapan Google, Nexus modelleri ile de beklentilere ne kadar cevap verebileceğini gösterdi. Teknolojinin ilgi duyulan her alanında kendisini göstermeye başlayan Google, güçlü rakiplerine de adeta meydan okuyor. Dünyanın en güçlü şirketlerinden biri olan internet devi, hazırlıklarına devam ettiği projelerini açıkladı.

Google Glass ile herkesi şaşkına çeviren Google, şimdilerde geliştiricilerden gelen yorumlar üzerine yeni nesil gözlüğü üzerinde çalışmaya devam ediyor. Başarılı şirket bunun yanı sıra, Şubat ayında akıllı saat üretimi yapacağının haberini de vermişti. Apple ile başlayan akıllı saat üretimi diğer şirketleri de harekete geçirdi. Geride kalmak istemeyen Google ise SmartWatch 2 adını verdiği akıllı saati üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Google'ın Android tabanlı bir oyun konsolu üzerinde çalıştığını da öğrenmiştik. Dev rakiplerinden biri olan Microsoft'a meydan okumayı amaçlayan Google, oyun severler için Google Play Store ile entegre olabilen bir oyun konsolu hazırlıyor.

Sonyve Microsoft, oyun konsolu konusunda birbiriyle yarışırken, Google da bu yarışa çok yakında dahil olabilir. Oyun konsolunun yanı sıra bir de ucuz cep telefonu üzerine çalışmaya başladığına dair bilgiler ortaya çıktı. Motorola şirketini satın aldıktan sonra, cep telefonu üretimi konusunda daha çok çalışmaya başlayan Google, uygun fiyatla satışa sunulacak bir Nexus modeli ile karşımıza çıkacak. Amerikalı dev şirketin böyle bir karar almasında, Apple'ın ucuz iPhone üretimi yapacağını doğrulamış olması da etkili olabilir.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.06.29 14:54 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:54 - boş7
A