Google ve Meta'dan Hollywood stüdyolarına milyonlarca dolarlık teklif

Google ve Meta'dan Hollywood stüdyolarına milyonlarca dolarlık teklif

Meta ve Google, Hollywood stüdyolarıyla yapay zekâ anlaşmaları yapmak istiyor.

2024.05.24 10:36 - Son Güncellenme: 2024.05.24 10:36 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Google ve Meta'dan Hollywood stüdyolarına milyonlarca dolarlık teklif

Bloomberg'de yer alan habere göre Meta ve Google, yapay zekâ tarafından oluşturulan video modellerini iyileştirebilecek lisans anlaşmaları yapmak için Hollywood stüdyolarına milyonlarca dolar teklif ediyor.

Netflix ve Disney, içeriklerini lisanslamaya istekli olmasa da Warner Brothers Discovery'nin bazı programlarını lisanslamak istediği belirtiliyor.

Şirketler bu tür anlaşmaların video oluşturma araçlarını geliştirmeye yardımcı olacağını umuyor. Google kısa süre önce Veo adında bir metinden video oluşturan modelini gösterdi ve tanıtmak için de Donald Glover'a başvurdu. 

Yapay zekâ firmaları arasında medya şirketleriyle lisans anlaşmaları yapmak için adeta bir yarış var. OpenAI ve NewsCorp, bu haftanın başlarında haber içeriğini ChatGPT'ye getirmek için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Meta, ise yayıncılara yapay zekâ modellerini eğitmek için ödeme yapmayı düşünüyor.

Ancak Hollywood stüdyolarının bu tür anlaşmalar konusunda bazı çekinceleri olabilir. Özelliklede Scarlett Johansson ve OpenAI'nin son yaşadıkları da göz önünde bulundurulunca işler pek de teknoloji şirketlerinin düşündüğü kadar kolay ilerlemeyebilir.

ChatGPT'deki "Sky" asistanı için şirket Johansson tekliflerini reddedince, oyuncunun sesine çok benzer bir ses tercih etti. Ancak bu durum bir krize neden oldu. OpenAI, Johansson'un sesini taklit etmeye çalıştığı yönündeki iddiaları reddetti ancak şirket henüz Sam Altman'ın tweet'ini açıklamadı.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2024.05.24 10:36 - Son Güncellenme: 2024.05.24 10:36 - HABER MERKEZİ
A