Gölcük Depremi'nde ailesini kaybeden Ece Dizdar: Onlara ablalık yapacağım

Gölcük Depremi'nde ailesini kaybeden Ece Dizdar: Onlara ablalık yapacağım

1999 Gölcük Depremi'nde anne ve babasını kaybeden oyuncu Ece Dizdar, İzmir depremi sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Dizdar, "Anne ve babasını kaybetmiş her çocuğa ablalık yapmak için buradayım" dedi.

2020.11.04 14:34 - Son Güncellenme: 2020.11.04 14:35 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Gölcük Depremi'nde ailesini kaybeden Ece Dizdar: Onlara ablalık yapacağım

Ailesini 1999 Gölcük Depremi'nde kaybeden oyuncu Ece Dizdar, İzmir depremi sonrası duygularını ifade eden bir paylaşımda bulundu.

65 saat sonra enkazdan sağ kurtulan 3 yaşındaki Elif'in ardından anne ve babasının fotoğrafını paylaşan oyuncu duygularını şöyle ifade etti: "Böyle bir mucizeyi hayal edemiyorum. Ben 99'da bekleyip tersini yaşayanlardanım. Bu felaketi yaşayan için bu bitmeyen iyileşmeyen bir konudur. Allah Elif'e uzun ömürler versin."

16 yaşındayken anne ve babasının kaybıyla sarsılan Dizdar o yıllarda yaşandıklarını ise şu sözlerle ifade etti: "Babam denizaltı subayıydı. Anne ve babamı Gölcük denizaltı filosunda donanmanın içindeki orduevi binasında kaybettim. Salı günü olan depremden sonra cuma günü İsrail'den desteğe gelen bir ekip yardımıyla cansız bedenlerini çıkardık."

Dizdar, İzmirli depremzedeler için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, "Anne ve babasını kaybetmiş her çocuğa ablalık yapmak için buradayım" dedi.

1999 yılında yaşanan büyük deprem sonrası oyuncu Dizdar'ın ailesi de vefa etti. O yıllarda Dizdar'ı yanına alan usta oyuncu Hatice Aslan yaşadıkları zor günleri bir röportajda şöyle anlatmıştı: "Ece Dizdar, gerçek annesi-babası ve tüm yakınlarını 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminde kaybetti. O da deprem sırasında oradaymış. Ben Ece'yi evlatlık aldım. Bana geldiğinde 16 yaşındaydı. Kızım, yavrum o kadar kötüydü ki, günlerce, aylarca, yıllarca birlikte ağladık. Onun üzüntüsü benim de üzüntüm oldu. Her şeyi beraber atlattık"

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2020.11.04 14:34 - Son Güncellenme: 2020.11.04 14:35 - HABER MERKEZİ
A