Gökçeada'daki orman yangını 16 saat sonra kontrol altına alındı
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi Dereköy'de dün ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaklaşık 16 saat süren müdahalesi ile kontrol altına alındı.
2023.07.16 09:58 - Son Güncellenme: 2023.07.16 10:09 - Güncel - HABER MERKEZİ
Gökçeada ilçesi Dereköy Marmaros mevkiinde dün saat 16.12 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 8 dakika içinde olay yerine gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. 7 gündüz, 2 gece görüşlü helikopter olmak üzere 9 helikopter, 4 uçak, 19 arazöz, 2 dozer, 4 su ikmal aracı, 1 müdahale aracı, 2 treyler, 18'i teknik personel olmak üzere 98 personel ile yangına müdahale edildi.
Çevre bölgelerden de takviye gönderilen arazözler ve orman işçileri, adaya Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. tarafından feribotla ulaştırıldı. Havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu ormanlık alandaki yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, bozuk arazideki otluk alanda yangın gece boyu devam etti. Ekiplerin gece boyu karadan müdahalesinin yanı sıra, gece görüşlü 2 helikopterle yangına müdahale sürdü.
16 SAAT SÜREN ÇALIŞMA
Sabahın ilk ışıklarıyla beraber diğer helikopterler de yangına müdahaleye devam etti. Yaklaşık 16 saat süren çalışmaların ardından saat 08.30 sıralarında yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangında 15 hektar orman, 35 hektar mera ve 60 hektar açık alan olmak üzere toplam 110 hektar alan yanarak zarar gördü.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:59
-
00:26
-
01:50
-
01:58
-
01:29
En Çok Okunanlar
- İki otomotiv devi Türkiye'de fabrika...
- Dünya balinanın yuttuğu adamı konuşuyor!...
- Bursa'da o yola dikkat: Trafiğe kapatılacak
- Bursa'nın eski adı nedir?
- Bursa trafiğinde akılalmaz anlar!...
- Bursa'da 'lan' kavgası! Duyunca deliye...
- Bursa'da takla atan otomobilde can pazarı!
- Yüksekten düşen itfaiye eri şehit oldu
- Ruhsat yok, işyeri yok: Evlerinde döner...
- İhtiyaç kredisi limitleri yükseltildi
- Bursa'da Ramazan pidesi ne kadar olacak?...
- Bakanlıktan yeni ifşa: Ünlü kahve markası...
- Benzer olay Bursa'da da yaşanmıştı! Dünya...
- Antalya'dan kalkan uçak, yolcuların...
- Haftada 3 gün çalışarak 15 bin TL kazanma...