"Gizli tanığa sosyal güvenlik" tasarıdan çıktı

"Gizli tanığa sosyal güvenlik" tasarıdan çıktı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "Torba Kanun" tasarısındaki, "Gizli tanıkların sosyal güvenlik kapsamına alınmasını" öngören düzenleme tasarıdan çıkarıldı.

2013.05.09 14:17 - Son Güncellenme: 2013.05.10 07:30 - Güncel
A
"Gizli tanığa sosyal güvenlik" tasarıdan çıktı

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, dün tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan, içinde varlık barışı ve gizli tanıklarla ilgili düzenlemelerin de bulunduğu ''Torba Kanunu' Tasarısı'nın maddelerini ele alıyor.


MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ''Pek çok terör örgütü mensubu gizli tanık yapılarak ülkenin Genelkurmay Başkanı'nın bile terör örgütü mensubu yapılarak hayatlarının karartıldığı hukuksuzluklar içindeyiz. İmralı da gizli tanık yapılabilir'' dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da, gizli tanık ile ilgili düzenlemenin yanlış olduğunu savunarak, ''Bu hukuk devletinde asla olamaz. Kimde olursa olsun bizde olmamalı. Kötüye kullanılmaya çok uygundur. Kimlik değiştiriyor, iş veriyor, estetik bile yapılıyor. Bunlar olabilir ama sosyal güvenlik kapsamına alınmamalı. Yalancı tanıklığı teşvik eder. Yeni yeni gizli tanıklar yaratılarak olmayan örgütler ve olmayan suçlar yaratılabilir'' diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in değişiklik önergesinin kabul edilmesiyle, gizli tanıklara sosyal güvenlik kapsamına alınması düzenlemesi tasarıdan çıkarıldı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:17 - Son Güncellenme: 2013.05.10 07:30 - Ramazan Acar
A