Giresun Valisi'nden ilginç YGS tutanağı
Giresun'da YGS'den alınan kötü sonuçlar Vali Dursun Ali Şahin'i ilginç bir yola itti.
2013.04.26 21:31 - Son Güncellenme: 2013.04.26 21:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
HSBC'den dosya masrafsız ihtiyaç kredisi fırsatı için tıklayın!Giresun'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) alınan kötü sonuçlarının kente yakışmadığını söyleyen Vali Dursun Ali Şahin, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul müdürlerinden önümüzdeki dönemde başarının yüksek olması sözü aldı, bu konuda hazırlanan tutanağı imzalattı.
"İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN"
Konuya ilişkin olarak yapılan toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri ve meslek liseleri dışındaki 25 okulun müdürü katıldı. Burada konuşan ve "Yönetici demek hükümranlık değil, hizmetkarlıktır" diyen Vali Şahin, "Gerektiğinde merhamet duygularını bir kenara bırakarak olumsuzlukların üzerine gideceksiniz. Ama asla kimsenin onurunu da kırmayacaksınız. Koltuklarına oturup çakılı kalmayacaksınız. Aslında döner koltuklar insanlara rehavet veriyor. Sık sık denetim yaparak durum değerlendirilmesi yapılması gerekir. Öğretmenlere baskıyla, korkuyla değil de güler yüz, tatlı dil ve tebessümle yaklaşılması başarıyı artırır. Bir de mesai mevhumu gözetmeden çalışmalısınız. İşinizi severek, heyecanla yaparsanız başaramayacağınız konu yoktur. Öğrenci, öğretmen, okul aile birliği ve idare arasındaki uyum başarıyı mutlak suretle artıracaktır" dedi.
BAŞARI SÖZÜNE TUTANAK İMZALATTI
Vali Şahin, YGS'de 56'ncı sırada olmalarının Giresun'a yakışmadığını kaydetti. Vali Şahin, "Okullarımızdaki fiziki alt yapımız gayet iyi seviyede. Öğretmen yönünden de iyi durumdayız. Ama buna rağmen 56'ncı sıradayız. Gelecek yıl en az 45'inci sıraya yükselebilmemiz için sizden söz istiyorum" diye konuştu.
Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!
Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul müdürleri de eğitim öğretimde başarının artırılarak gelecek yıl 45'inci sıraya yükselecekleri sözünü verdi. Vali Şahin, bunu imzalarla tutanak altına aldı.