Giresun'dan bir acı haber daha!

Giresun'dan bir acı haber daha!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da meydana gelen sel felaketine ilişkin "Şu anda can kaybı sayımız 10 oldu, Allah rahmet eylesin. 5 kişinin arama kurtarma çalışması devam ediyor. Bulana kadar devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

2020.08.30 12:08 - Son Güncellenme: 2020.08.30 12:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Giresun'dan bir acı haber daha!
05:43 Selde kaybolan ailenin son sözleri 'kurtarın' olmuş

İLGİLİ VİDEO

Selde kaybolan ailenin son sözleri 'kurtarın' olmuş

Bakan Soylu, arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü Tirebolu ilçesindeki Harşit Çayı kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi ve sivil herkesin büyük gayret göstererek çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Ekiplerin bir an bile boş durmadıklarını belirten Soylu, "Ellerindeki bütün teknolojik imkanlar yani helikopterler, sahil güvenlik deniz aramaları, buradaki arama kurtarma ekiplerimiz, hepsi büyük bir gayretin içerisindeler." diye konuştu.

Bakan Soylu, "Şu anda can kaybı sayımız 10 oldu, Allah rahmet eylesin. Şu anda 5 kişinin arama kurtarma çalışması devam ediyor, bulana kadar da devam inşallah" ifadelerini kullandı.

Arama çalışmaları, kayıp 7 kişiden 1'i için Espiye Kaşdibi mevkisinde, 2'si asker 3'ü için Doğankent-Tirebolu yolunun 12'nci kilometresinde, 1'i için Dereli'de, 2'si için Çaldağ'da devam ediyordu. Kayıplara ulaşılması için AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma, Sahil Güvenlik ve STK ekipleri de önemli çaba gösteriyordu. Bu çalışmalar sonucunda geçtiğimiz 22 Ağustos akşamı yaşanan sel felaketinde Tirebolu-Doğankent karayolunun 12. kilometresindeki yol açma çalışmaları kapsamında bölgede emniyet tedbiri almak maksadıyla görev yapan jandarma personelini taşıyan aracın menfezin çökmesi sonucu Harşit Çayı'na düşmesinin ardından kaybolan 2 jandarma personelinden Uzman Çavuş Aykut Variyenli'nin cansız bedeni bugün öğle saatlerinde olay yerinden 5 km ileride Harşit Çayı içinde bulundu. Kayıp Uzman Çavuş Sami Yılmaz'ı arama çalışmaları ise aynı bölgede sürüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.08.30 12:08 - Son Güncellenme: 2020.08.30 12:34 - HABER MERKEZİ
A