Gilbert, Hollanda yolcusu

Gilbert, Hollanda yolcusu

Hollandalı hayvanseverin sevgisi sınır tanımadı. 4 ay önce Görükle Mahallesi'nde gördüğü bir sokak köpeğini sahiplenmek ve Hollanda'ya götürmek için Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne başvuran Hollandalı hayvansever, Gilbert ismini verdiği köpeği sahiplendi. Gilbert, şimdi Hollanda yolcusu.

2013.10.14 15:42 - Son Güncellenme: 2013.10.14 15:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Gilbert, Hollanda yolcusu


Oğlunun 5 aylık üniversite değişim programı için Bursa'ya turist olarak gelen Annet Van Der Veen, Görükle Mahallesi'nde gördüğü ve iki tane de yavrusu olan sokak köpeğini beslemeye başladı. Hollandalı hayvansever, sokak köpeğini bütün bakımlarını yaptırarak evine aldı. 55 yaşındaki hayvansever, Gilbert'i ülkesine götürmek için AB kanunları gereği yerine getirmesi gereken zorlu akredite kuralları için Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne başvurdu. Gilbert'i AB akreditesi olan bir laboratuarda testlere tabi tutan merkez, "kuduz titrasyon testi" sonuçlarının da tamamlanmasın ardından sevimli köpeği sahibine teslim etti.

Hollanda'da bir pet shoptan köpek alıp besleme imkanı olmasına rağmen, Gilbert'i seçtiğini söyleyen Annet Van Der Veen, "İki yavrusu olan köpeğe insanların kötü davrandığını görünce, onun yaralı ve cesur halinden çok etkilendim. Onu tedavi ettirip sahiplenmek istedim. Bu süreçte bana yardımcı olan Nilüfer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban ise, "Müdürlüğümüzün kuruluş amaçlarının başında sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve sahiplendirme geliyor. Yılda 1000-1500 köpeği kısırlaştırıp sahiplendiriyoruz. Ancak bu ilk yurtdışı sahiplendirmemiz. Annet Van Der Veen'e bu örnek davranışı için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.14 15:42 - Son Güncellenme: 2013.10.14 15:43 - HABER MERKEZİ
A