"Gezi gözaltıları fezlekesi" hazırlandı

"Gezi gözaltıları fezlekesi" hazırlandı

Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 50 kişi hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından 35 sayfalık fezleke hazırlandı.

2013.07.11 15:10 - Son Güncellenme: 2013.07.11 15:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Gezi gözaltıları fezlekesi" hazırlandı

 

Fezlekede, Taksim Dayanışması'nın yaptığı çağrılarla olayların büyümesinde aktif rol aldığı ifade edildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılara yer verilen fezlekede, Gezi Parkı olayları hakkında, "Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçların sökülmesi üzerine söz konusu yerde AVM inşa edileceği düşüncesiyle başta Taksim Dayanışma platformu, bölücü ve sol yapılar olmak üzere bazı STK'lar ve siyasi partiler tarafından yapılan eylemler" denildi.

Taksim Dayanışması'nın yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden halkı Gezi Parkı'na çağırarak olayların büyümesinde aktif rol oynadığının belirtildiği fezlekede, "Taksim Dayanışması'nın Twitter, Facebook ve internet adresinden yaptığı duyurular için "kamu düzenini tehdit eden çağrılar" yaptığı ifade edildi.

Bu çağrılar sonucu toplanan grupların kamu düzenine ve güvenliğine ciddi zararlar verildiğinin vurgulandığı fezlekede, Taksim Dayanışması tarafından yapılan açıklamalar ve twitlerle devletin polisini düşman gibi lanse edip, vatandaşların yönlendirildiğine dikkat çekildi.

Gezi Parkı ve çevresinin işgal edilerek kamusal alan olarak kullanılmasının önüne geçildiğinin vurgulandığı fezlekede, bölge esnafının büyük ekonomik zarar gördüğü belirtildi. Fezlekede, Taksim Platformu adına açıklama yapan, kişi ve grupları yönlendirenler olarak şu isimler gösterildi: TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu, Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün, Taksim Dayanışması'ndan Derya Karadağ, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan Beyza Metin, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Tayfun Kahraman.

Fezlekede, 8 Temmuz'da Taksim Dayanışması üyelerinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olayda Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Beyza Metin, Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu için 'olayları organize ettiği ve yönlendirdiği değerlendirilen kişiler' ifadesi kullanıldı. TKP MYK üyesi Erkan Baş ve 9 kişi ise "sosyal medya üzerinden valilik ve emniyet birimlerince Gezi Parkı ile ilgili alınan tedbirleri zorlayıcı ve halkı buraya gitmeleri yönünde kışkırtır nitelikte provokatif yazışmalar" yaptıkları ifade edildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 15:10 - Son Güncellenme: 2013.07.11 15:10 - HABER MERKEZİ
A