Gezi eylemcileri serbest

Gezi eylemcileri serbest

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 28 kişi serbest bırakıldı. 5 Çarşı grubu üyesinin ise mahkemedeki sorgusu devam ediyor.

2013.06.19 22:39 - Son Güncellenme: 2013.06.19 22:40 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Gezi eylemcileri serbest

Gezi Parkı olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 94 kişiden 89'u serbest bırakıldı.

İstanbul polisi, farklı zamanlarda düzenlediği operasyonlarla Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 94 kişiyi gözaltına almıştı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan ve aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'dan isimlerin de bulunduğu 20 kişi, haklarında "şiddet eylemlerini organize ettikleri, kanunsuz eyleme çağrıda bulundukları" iddiasıyla işlem yapılarak, adliyeye sevk edildi.

Yetkili savcılığa ifade veren 15 kişi serbest bırakıldı, 5 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlıların mahkemedeki sorguları halen devam ediyor.

Gezi Parkı olayları kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Çarşı grubu üyelerinin de yer aldığı 17 kişi 16 Haziran Pazar günü, 3 kişi de dün gözaltına alınmıştı.

74 KİŞİ DE SERBEST
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce geçen pazar günü gözaltına alınan 74 kişi ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Zanlılardan 46'sı savcılık sorgusunun ardından; 28'i ise, tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

ÇARŞI'YA SORULAN SORULAR
Çarşı'nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö'nin de bulunduğu 20 şüphelinin savcılık sorgusu başladı. Sorgular Ergenekon savcısı Muammer Akkaş tarafından yapılıyor. Şüphelilere emniyette ve savcılıkta Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi. Teknik takip kapsamında yapılan telefon dinlemeleri de sorgu konusu olduğu kaydedildi.

Bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada, 'Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında B.E, 25 bin tl aldı.' sözleri Çarşı'nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö'ye sorulduğu şüphelilerin "Söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını" söylediği öğrenildi.

'GAZ MASKESİ VE KASK TEMİNİNİ KİM SAĞLADI?'
Çarşı grubunun söz konusu eylemlerde kamu malına zarar verdiğini belirten savcılık, "Söz konusu olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini sağladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim sağladı?" şeklinde de soru yöneltildiği ifade edildi. Şüphelelerin, eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirttiği öğrenildi.

SATILIK TOMA İLANI SORULDU
Şüphelilere 'Bazı internet sitelerinde yayınlanan satılık TOMA ilanı' da sorulduğu vurgulandı. Savcılık 'Bazı internet sitelerinde gerçek olmayan bir şekilde satılık TOMA ilanı yer almıştır. Böyle bir TOMA ele geçirilmediği halde bu ilanın sitelere verilme nedeni nedir?" diye sorulduğu, şüphelilerin ise ilanla ilgili bilgilerinin olmadığını belirttiği kaydedildi. Emniyet ve savcılık sorgusunda şüphelilerin Beşiktaş'ta bulunan Başbakan Çalışma Ofisi'ni basmaya çalışmakla suçlandıği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiği ve bu görüşmelerde 'Bugün Başbakanlık ofisini basacağız' yönünde sözler olduğu ifade edildi. Emniyet ve savcılık sorguda, "Çarşı grubunun öncülük ettiği olaylarda Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleştirmek istendiği konusunda bilgi veriniz?" sorusu yöneltildiği şüphelilerin ise bu soru üzerine konu hakkında bilgi ve duyumlarının olmadığını belirttiği öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.19 22:39 - Son Güncellenme: 2013.06.19 22:40 - HABER MERKEZİ
A