GENELKURMAY İMAM ALIYOR

GENELKURMAY İMAM ALIYOR

Genelkurmay'ın alacağı 118 yeni personel arasında bir de imam bulunuyor.

2011.03.23 13:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
GENELKURMAY İMAM ALIYOR

"Sivilleşme" operasyonu başlatan Genelkurmay Başkanlığı, 118 personel alımı için çıktığı ilanda, bir de imam alınacağını duyurdu. Genelkurmay kadrosunda bulunacak olan imam, cenaze hizmetlerinde görev yapacak. Genelkurmay Başkanlığı, 118 personel alımı için ilana çıktı.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK
Başvurular 24-25 Mart tarihlerinde şahsen yapılacak. Başvurular arasından seçilen adaylar, ay sonunda sözlü sınava çağrılacak. 118 memurun 19'u muhasebeci, 9'u mühendis, 16'sı teknisyen olacak. Geri kalan kadrolar ise, marangoz, terzi, garson, hizmetli, bayan kuaförü, fırıncı, karocu gibi mesleklerden oluşacak. Tüm meslekler için KPSSşartı aranıyor. Örneğin bayan kuaförü kadrosu için, en az lise mezunu olma ve KPSS'den de en az 40 puan alma şartı aranıyor.

İMAMLIK İÇİN İKİ ŞART
Genelkurmay'ın resmi internet sitesine ilanda, imam da alınacağı duyuruldu. İlanda, alınacak imamın, cenaze işlerinde görev yapacağı belirtilerek, imam için İmam Hatip Lisesi mezunu olmak ve KPSS'den de en az 70 puan alma kriteri getirildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.03.23 13:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A