Genel Kurul'da eylem var

Genel Kurul'da eylem var

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve hastasının yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan, ölüm yıl dönümlerinde TBMM Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalarla anıldı.

2013.04.17 18:02 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:02 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Genel Kurul'da eylem var

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı. Sağlam, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 20. yılı dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Özal'ın düşünce, din ve vicdan ile teşebbüs hürriyetlerinin yolunu açtığını, İslami kimliğini evrensel değerlerle buluşturduğunu söyledi.

Özal'ın, devleti ve özel sektörü çok iyi bilen, halkın içinden gelen, düşünce ve aksiyon adamı olduğunu kaydeden Şahin, yaptığı değişim ve dönüşümlerin bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirtti. Şahin, ''Siyasi hayatımızda sabır, metanet ve dik duruşu sergilemiş, tabuları yıkarak değişim ve yeniliğe açık bakış açısıyla olaylara bakmıştır. Ayrıca yapısal reformlara imza atan, yerleşik kuralları alt üst eden, hayatını milletine adayan ve bu uğurda hayatını veren bir kişiydi. Ölümüyle ilgili iddiaların zamanaşımına uğramaması için hazırlanan iddianamenin kabulü bizi umutlandırmıştır'' diye konuştu.

Başkanvekili Sağlam da Başkanlık Divanı olarak Özal'ı saygı ve sevgiyle andıkların söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, gündemdışı konuşmasını, bir hastasının yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan'ın birinci ölüm yıl dönümüne ayırdı. Yakasında ''Böyle sağlık istemi olmaz, bu şiddet sona Ersin'' yazısıyla kürsüye çıkan Şeker, ''Doktor Arslan'ı asıl öldüren sistemdir. Sağlıkta dönüşüm sistemi sorunsuz değil. Vatandaş uzun kuyruklar ve katkı paylarıyla hayal kırıklığına uğrarken, doktorların iş yükü arttı. Doktor bir günde 200-230 hastaya bakmaya zorlanıyor. Sistem iki tarafı da mutsuz, umutsuz ve mağdur ediyor. Sonuçta hasta ile doktor karşı karşıya geliyor'' dedi.

Arslan'ın ölümünden sonra geçen bir yıllık sürede sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiğini savunan Şeker, ''Çalışanların yüzde 60'ının saldırıya uğradığı başka bir meslek gösterebilir misiniz? Şiddet uygulayanlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalıyor. Bu konuda hazırladığım kanun teklifine, başka Ersin'lerin ölmemesi için destek verin'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da oturduğu yerden söz alarak, Ersin Arslan'ın katledilişinin birinci yıl dönümü olduğunu ifade etti. Atıcı, Sağlıkta Dönüşüm Programı nedeniyle hekimlerin öldürüldüğünü, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin 17 kart arttığını belirtti. ''Başbakan ve Sağlık Bakanı'nın söylemlerine dikkat etmesini'' isteyen Atıcı, Sağlıkta Dönüşüm Sistemi'nin gözden geçirilerek ıslah edilmesi gerektiğini savundu.
Atıcı ve bazı CHP'li milletvekilleri, kalp şeklinde ve üzerinde ''Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şiddet sona Ersin'' yazılı pankartları gösterdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 18:02 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:02 - HABER MERKEZİ
A