Gençler kaykay parkta şov yapacak
Nilüfer'de sporun bir yaşam kültürü olması hedefiyle, halkın bedelsiz spor yapabileceği alanlar yaratan Nilüfer Belediyesi, gençlerin buluşma noktası olacak kaykay parkı için kolları sıvadı.
2012.02.05 11:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İlçede profesyoneller için çağdaş spor tesisleri kuran Nilüfer Belediyesi, futbol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra parklardaki spor aletleriyle 7'den 70'e vatandaşlara sporun tüm olanaklarını sunuyor. Bu kapsamda atılan son adım Şubat ayı olağan meclis toplantısında kaykay parkı yapılmasının önünü açan karar oldu.
Günümüzde pek çok gencin severek yaptığı, ancak uygun alan bulunmadığından kendi güvenliklerini tehlikeye atmalarının yanı sıra çevredeki vatandaşların rahatsız olması gibi sıkıntılara yol açabilen kaykay sporu, artık özgürce yapılabilecek.
20. yüzyılın ortalarında Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde rüzgarsız günlerde sörf yapma gereksinimiyle ortaya çıkan bu ekstrem spor dalının özgürce yapılabileceği bir alan ihtiyacını, gelen talepler doğrultusunda değerlendiren Nilüfer Belediyesi, Konak Mahallesi'nde bir kaykay parkı yapacak.
1. Badem Sokak ve İlgi Sokak arasında bulunan 3038 metrekarelik arsaya yapılacak kaykay parkı, bu sıra dışı ancak çocuk ve gençlerden büyük ilgi gören sporun adresi olacak.