"Gelişmiş ülke olmak için tüketen değil üreten olmalıyız"

"Gelişmiş ülke olmak için tüketen değil üreten olmalıyız"

Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, cari açıktaki düşüşün ülke ekonomisinin güçlü durumunu gösterdiğini söyledi.

2012.10.11 16:40 - Son Güncellenme: 2012.10.11 16:40 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
"Gelişmiş ülke olmak için tüketen değil üreten olmalıyız"

Ekonomi yönetiminin cari açık için aldığı tedbirler konuşulurken, cari açıktan beklenen haberler gelmeye başladı. Cari işlemler dengesinin ağustos ayında 1 milyar 18 bin dolar ile Kasım 2009'dan beri en düşük seviyeye gerilemesinin sevindirici olduğunu söyleyen MODSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, "Yılın sekiz ayında kaydedilen cari işlemler açığı, geçen yılın aynı dönemine göre 18 milyar dolar azalarak 36 milyar 08 bin dolara indi. Bu bir tesadüf değil. Ekonomi yönetiminin de belirttiği gibi bu gerilemenin en önemli mimarları sanayici ve iş adamlarıdır. Avrupa ülkelerinde yaşanan tüm olumsuzluklara, krize rağmen, yeni pazar arayışı içine girip ihracat rakamlarını arttıran iş adamlarımızın bu başarıda büyük rolü vardır" dedi.
Ülkenin üretimini arttırmasının da cari açığın düşmesinde önemli rol oynadığını hatırlatan Başkan Yedikardeş, "Gelişmiş ülke olmak için tüketen değil üreten olmalıyız. Cari açık sadece ihracatın artması değil, aynı zamanda ithalatın da azalması ile düşüş trendine girdi. Bu da artık dışarıdan ithal ettiğimiz ürünleri ülke olarak üretmeye başladığımız anlamına geliyor. Ben buradan başta kendi üyelerimiz olmak üzere tüm sanayici ve iş adamlarını kutluyorum" diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.10.11 16:40 - Son Güncellenme: 2012.10.11 16:40 - HABER MERKEZİ
A