Gelin-damatsız düğün

Gelin-damatsız düğün

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, sınır komşusu Rasulayn'da yaşanan sıcak çatışmalara rağmen hayat devam ediyor. Korkudan uzun süre erteledikleri düğünlerini yapma kararı alan bir aile, güvenlik gerekçesi ile gelin ve damadı ilçeye getirmedi.

2013.08.17 15:36 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Gelin-damatsız düğün


 

Dün sabah Rasulayn'da PYD ve El Nusra arasında yeniden başlayan sıcak çatışma, Ceylanpınar'dan da endişeyle takip edilmişti. Gece geç saatlere kadar aralıklarla devam eden çatışmalarda bir Ceylanpınarlı yaralanmıştı.

Tüm bu gelişmelere ve yaşanan olumsuzluklara rağmen, Ceylanpınar halkı günlük yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık bir yıldır düğünlerini erteleyen Kılıç ve Güler aileleri, dün akşam silah seslerinin gölgesinde çocuklarını evlendirmenin buruk sevincini yaşadı.

Gelin ve damadın güvenlik gerekçesiyle ilçeye getirilmediği düğün için Mevlana Mahallesi'ndeki evde toplanan Kılıç ve Güler aileleri ve yakınları, davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekerek birkaç saat de olsa eğlendi.

Oğlunun düğününü bir yıldır ertelediğini söyleyen anne Fatma Kılıç, "Bir yıl önce oğluma nişan yapmıştım. Zaten bir tane oğlum var. Şu savaşın korkusundan düğününü yapamıyordum. Sonuçta hayat devam ediyor ve mecburen yaptık. Ben sürekli misafirlerimi teselli ediyorum. Bombaların sesinden misafirlerimin hepsi tedirgin. Hepsi huzursuz. Ne zaman bitecek bu bilemiyoruz. Biz de bir an önce bitmesini istiyoruz" diye konuştu.

Damat Mehmet Kılıç ve gelin Esra Güler'in güvenlik gerekçesiyle Şanlıurfa'da bırakıldığı düğün, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 15:36 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:36 - HABER MERKEZİ
A