GELECEĞİN DOKTORLARINI BİLGİLENDİRDİ

GELECEĞİN DOKTORLARINI BİLGİLENDİRDİ

Özel Medicabil Hastanesi , 23- 27 Mayıs tarihleri arasında Bursa'daki çeşitli okulların katılımıyla gerçekleştirilecek, tıp eğitimi ve doktorluk hakkında bilgilendirme konferansına ilk olarak Özel Kültür Okulları öğrencilerileri ile başladı.

2011.05.25 15:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
GELECEĞİN DOKTORLARINI BİLGİLENDİRDİ

Özel Medicabil Bursa Hastanesi uzman doktorları, hastanenin konferans salonunda, düzenlenen konferansta lise öğrencilerine tıp eğitimi ve doktorluk mesleği hakkında bilgilerini aktarıp, deneyimlerini paylaştılar.

Toplantıya, Prof.Dr. Aysun Yılmazlar (Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı) , Prof.Dr. Halil Özgüç (Genel Cerrahi Uzmanı), Doç.Dr. Murat Göksel (Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı), Uzm.Dr. Ceylan Bayraktar (Göğüs Hastalıkları Uzmanı ), Uzm.Dr. Nermin Çalışır (Nöroloji Uzmanı), Op.Dr. Müjdat Enginsu (Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı) konuşmacı olarak katılırken, Özel Medicabil Bursa Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Oya Kutlay'da Kültür Okulları öğrencilerini yalnız bırakmadı.

Konferansın amacının tıp konusunda öğrencileri bilgilendirmek, doktorluk mesleğini sevdirmek olduğunu vurgulayan doktorlar, tıp eğitiminin genel algılamanın aksine korkulacak bir yönünün olmadığını , mesleğin en güzel yanının, bir hastanın iyileşmesinin ardından, onun yüzünde gördükleri mennuniyet, mutluluk olduğunu, bunun kendilerine tarif edilemez bir haz verdiğini ifade ettiler. Ardından Doç.Dr. Murat Göksel, tıp tarihini anlatan kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Oya Kutlay da üniversitede tıp okurken sürekli ders çalışıldığı düşüncesinin son derece yanlış olduğunu, , öğrencilerin birlikte çalışmalarının , yaşamlarında getirecek yoğun dostluklara neden olduğunu dile getirdi. Kutlay, tıp okumanın bu açıdan diğer fakültelere göre, daha farklı olduğunun altını çizdi.

Kültür Okulları öğrencilerine, doktorluğun, iş bulma süreci açısından son derece rahat bir meslek olduğunu hatırlatan Uzm.Dr. Nermin Çalışır da, doktorluğun gurur duyarak yapabilecekleri bir meslek olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda Kültür'lü öğrenciler, Medicabil uzman doktorlarına merak ettikleri konularla ilgili sorular sordular.

23- 27 Mayıs haftasında sürecek olan tıp eğitimi bilgilendirme konferansları, Özel Kültür Okulları'nın yanı sıra Özel Final Lisesi, Özel Şahinkaya Lisesi , Özel Emine

Örnek Lisesi, Özel Emine Örnek Lisesi, Özel Nilüfer Lisesi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri , Özel Medicabil Hastanesi uzman doktorlarıyla bir arada gerçekleştirilecektir. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2011.05.25 15:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A