Geleceğin Chef starlarına ödül

Geleceğin Chef starlarına ödül

Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği tarafından düzenlenen "3. Chef Star" yemek yarışmasından 5 kupa ve 22 madalya ile döndü.

2012.03.15 12:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
Geleceğin Chef starlarına ödül

Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği tarafından 10-11 Mart 2011 tarihleri arasında, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen "3. Chef Star" Oscar ödülleri yarışmasına 14 hotel, 14 üniversite, 14 lise, 14 junior chef, 14 heykel-güzel sanatlar okulu ve bir engelli chef katıldı. Uludağ Üniversitesi Harmancık MYO Aşçılık Programı öğrencileri yarışmaya "Üniversiteler" ve "Junior Chef" kategorilerinde katıldı. Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Osman Güldemir ve Holiday Inn Bursa mutfak şefi Uğur Gömeç koordinatörlüğünde yarışmaya hazırlanan öğrenciler, çeşitli klasmanlarda ikincilik ve üçüncülük alarak toplam 5 kupa ve 22 madalya kazandı.
Ödül alan Harmancık MYO öğrencileri ve yemekleri şöyle:
Üniversiteler Kategorisinde, Genel Klasman Üçüncüsü: "Pırasa Çorbası", "Kuru Meyve Yatağında Kuzu Pirzola" ve "Nar Ekşili Vişne Sos ile Kadayıf Tostu" ile Merve Aydıner, Fatmagül Erdem, Oğuzhan Kopuz, Muhammed Çelik, Ramazan Aydın
Başlangıç Tabağı Üçüncüsü: "Taze baharat buharında pişirilmiş Kuşkonmaz & Ananas" ile Harun Sarıpolat, Yüksel Yılmaz, Sakıp Ünsal, Mehmet Korkmaz, Hatice Merve Yücel.
Junior Chef Kategorisinde, Genel Klasman İkincisi: "Sıcak Patates Kek Eşliğinde Karides, Shot Bardağında Ilık Salata", "Pancar ve Kuşkonmaz Püresi Eşliğinde Antep Fıstıklı Somon Portakal Sos ile" ve "İki Renkli Meyve Püresi Yatağında Afyon Hülasası, Karabiber Sos ile" Merve Aydıner, Fatmagül Erdem, Volkan Kızıltepe.
Başlangıç Tabağı Üçüncüsü: "Kereviz Çorbası" ile Harun Sarıpolat, Mehmet Korkmaz, Yüksel Yılmaz.
Tatlı Tabağı İkincisi: "Portakallı Safranlı İrmik Helvası, Gül Sos Eşliğinde" ile Neslihan Nayır, Emrah Işık, Burak Aydınlı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.15 12:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A