GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI BURSA'DA YARIŞACAK

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI BURSA'DA YARIŞACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı (EARGED) tarafından, İlköğretim öğrencilerinin bilimsel amaçlı etkinliklerini arttırmak amacıyla düzenlediği, bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek olan, ilköğretim 6.7.ve 8.si sınıf öğrencilerine yönelik Fen ve Matematik Bilimleri tabanlı "Bu Benim Eserim" isimli proje yarışması Bölge Çalışma Grubu toplantısı 28 Şubat 2011 Pazartesi günü Osmangazi Turizm ve Otelcilik Lisesinde yapıldı.

2011.03.01 13:05 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI BURSA'DA YARIŞACAK

Bölge il olarak Bursa ile beraber Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya illerinden gelen proje değerlendirme ekiplerinin katıldığı toplantıda konuşan Proje Bilim Kurulu Başkanı Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Özkan, projelerin değerlendirilme kriterleri hakkında bilgiler sundu. Yarışmanın ilköğretim öğrencilerine yönelik olduğunu hatırlatan Özkan, projeleri değerlendirirken ileri düzey bilimsellik beklenmemesini, öğretmenlerin empati yaparak o projenin öğrenci için değerini görmeleri gerektiğini belirtti.
Prof Dr. Özkan daha önceki yarışmalarda uygulanan projeler de olsa, öğrencinin kendince, kendine özgü yaklaşımlar ortaya koyması halinde bu projenin de özgün bir proje olarak değerlendirilebileceğini, öğrencinin bu gerekçeyle ilk elemede elenmeyerek ikinci tura geçmesinin dahi kendisinde büyük bir cesaret ve kazanım oluşturacağını, yarışmanın asıl amacının da bu öz güveni öğrencilere verebilmek olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Albay da yarışma hakkında bilgiler sundu. Daha önce her ilde yapılan ön elemelere öğrencilerin binlerce projeyle katıldığını, bunlar arasından yapılan elemeyle bölge finallerine katılacak projelerin tespit edildiğini söyleyen Albay, Bursa'nın 12 bölge merkezinden biri olduğunu, bölgeye bağlı illerden toplam 233 fen bilimleri, 163 matematik bilimleri olmak üzere 396 adet projenin katılacağını, 28 Şubat-04 Mart 2011 tarihleri arasında Bölge Değerlendirme Komisyonunda değerlendirilen bu projelerden kriterlere uygun olanların Bilim Kurulunun değerlendirmesine sunulacağını söyledi. Recai Albay, Bilim Kurulunun 07-25 Mart 2011 tarihleri arasında yapacağı değerlendirmede sergilenmeye değer görülen eserlerin 11-13 Nisan 2011 tarihlerinde Barış Manço Kültür Merkezinde sergileneceğini sözlerine ekledi.
Bölge finallerinde dereceye giren eserler 12 Mayıs 2011 tarihinde Ankara'da yapılacak finallere katılarak sergilenecek ve Türkiye sıralaması belli olacak.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.03.01 13:05 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A