Gazze'de yakıt krizi baş gösterdi

Gazze'de yakıt krizi baş gösterdi

Gazze, Mısır'ın sınır kaçakçılığını önlemek amacıyla tünelleri kapatmasının ardından yakıt kriziyle karşı karşıya kaldı

2013.06.29 19:58 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Gazze'de yakıt krizi baş gösterdi

Mısır'ın yakıt ve mal kaçakçılığını önlemek amacıyla Gazze sınırındaki tünelleri tamamen kapatması üzerine Gazze'de yakıt krizi baş gösterdi. Tünellerden geçişin tamamen yasaklanmasıyla akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Petrol Kurumu Başkanı Abdunnasır Muhenna, "Mısır'ın sınırdaki tünelleri kapatması sebebiyle Gazze'de büyük ölçüde yakıt sıkıntısı yaşanmaya başladı. 30 Haziran gösterileri tamamlanmadan bu krizin aşılacağını zannetmiyorum" dedi.

Gazze'nin günlük yakıt ihtiyacının 400 bin litre olduğunu hatırlatan  Muhenna, "Krizi atlatıncaya kadar yakıtı İsrail'den temin edeceğiz. Büyük miktarda yakıt almak isteyenler, İsrail'in Kerem Şalom sınır kapısından benzin ithalatı yapan istasyon sahipleriyle anlaşmalı" diye konuştu.

İsrail'den satın alınan benzinin fiyatının yaklaşık 7 şekel olması, Filistinlileri, litresi 4 şekel (1 dolar) olan ve tüneller aracılığıyla Gazze'ye sokulan Mısır benzininden almaya itiyordu.

Mısır-Gazze sınırında yer alan, yakıt ve mal geçişlerinin sağlandığı birçok tünel daha önce güvenlik sorunları nedeniyle süreli kapatılmıştı. Tünellerin ilk defa tamamen kapatıldığı belirtilirken, insanların geçmesi için kullanılan bir tünelin de bu akşam kapatılmasının beklendiği kaydedildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.29 19:58 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:59 - HABER MERKEZİ
A