Gaziantep'teki saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu iddia edildi
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önüne saat 15.20 sıralarında gelen ve ateş açarak içeri girmeye çalışıp 1 polis memurunu yaraladıktan sonra ölü ele geçirilen saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu belirtildi. Emniyet kaynakları, ateş açınca polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin yapılan incelemede üzerinde patlayıcı bulunmadığını kaydetti.
2017.01.10 19:05 - Son Güncellenme: 2017.01.10 19:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Gaziantep'te çatışma çıktı! - 2
İLGİLİ VİDEO
Gaziantep'te emniyet önünde çatışma kamerada!
Saldırganın yanında bulunan ve 1 polisi yaraladığı tabancanın yapılan incelemesinde ise 7.65 milimetre kuru sıkıdan çevrilme olduğu belirlendi. Polisin araştırmasında kimliği açıklanmayan saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu da belirlenirken, terör örgütleri tarafından kullanılma ihtimali de gündeme geldi. Terör ve istihbarat birimleri, etkisiz hale getirilen saldırganın çevresi ve irtibatlı olduğu kişileri mercek altına aldı ve terör örgütleriyle bağlantısı olup olmadığını araştırmaya başladı.
Saldırı ikinci bir saldırganın olduğu, çevredeki iş merkezlerine kaçtığı ifadeleri üzerine yapılan araştırmalarda sonuç alınamadı. Emniyet yetkilileri saldırganın tek kişi olduğunu, ikinci bir kişinin olmadığının değerlendirildiğini kaydetti.
Bu arada saldırıya ilişkin Gaziantep Valiliği'nin önümüzdeki saatlerde yeni ve detaylı bir açıklama yapacağı da öğrenildi.
Gaziantep Valiliği: Tek saldırgan vardı
Gaziantep Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda tek saldırganın bulunduğunu ve bu teröristin de çatışma anında öldürüldüğünü açıkladı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda bir terörist öldürülürken, ikinci teröristin kaçtığı iddia edilmişti. Gaziantep Valiliği, saldırganın tek kişi olduğunu, etkisiz hale getirilen saldırganla birlikte bir tabanca ele geçirildiğini ve saldırıda ikinci bir kişinin bulunmadığını açıkladı. Saldırıyla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı da belirtildi.