Gazi ve malullere hastanelerde öncelik!

Gazi ve malullere hastanelerde öncelik!

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Anayasa'nın 10'uncu maddesi kapsamında, gazi ve malul ailelerin hastane hizmetlerinden yararlanmalarında kolaylık sağlanabileceğini bildirdi.

2013.10.08 16:18 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Gazi ve malullere hastanelerde öncelik!

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, geçen haziran ayında, Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Serketeri Korkut Eren'i ziyaretinde, gazi eşlerine hastanelerde öncelik verilmesi konusunda talepte bulundu. Eren, 12 Haziran'da Türkiye Kamu Hastanaleri Kurumu'na gönderdiği yazıda, gazi ve malul ailelerine hastane hizmetlerinde öncelik verilip verilemeyeceğini sordu.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun geçen 20 Eylül'de gönderdiği cevapta bu talebe olumlu yanıt verildi. Yazıda, şöyle denildi:

"5982 sayılı kanun hükümleriyle Anayasamızın 10'uncu maddesine eklenen fıkralarda yer alan; 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz' hükmü ile 'çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz' hükmü özellikle dikkate alınarak genel hizmetin aksamasına meydan vermeyecek şekilde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar belirlenmiştir. Bu çerçevede, gazi ve malul ailelerin hastane hizmetlerinden yararlanmalarında kolaylık gösterilebileceği düşünülmektedir."

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun yazısı 2 Ekim'de kentteki tüm sağlık kuruluşlarına gönderilerek, gazi ve malul ailelerin hastane hizmetlerinde yararlanmasında kolaylık sağlanması istendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkanı Ramazan Çakal, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yöneticilerine teşekkür etti.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 16:18 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:19 - HABER MERKEZİ
A