Gazetecilerden Bursaspor yönetimi ve taraftarına kınama

Gazetecilerden Bursaspor yönetimi ve taraftarına kınama

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği, dün oynanan Eskişehirspor maçında basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı.

2011.12.05 14:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor
A
Gazetecilerden Bursaspor yönetimi ve taraftarına kınama

Yapılan ortak yazılı açıklamada, "Bursa'da hafta sonu oynanan ve Bursaspor'un yenilgisi ile sonuçlanan Eskişehirspor maçında ve sonrasında basına yönelik saldırılar kaygı verici boyuta ulaşmıştır. Öncelikle, gözbebeğimiz Bursaspor'da yöneticilik yapan Mehmet Kara'nın, alkollü halde basın tribününe girerek hakaretler yağdırması, ardından da o sırada haber yazmakta olan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Emre Koçak'a saldırması asla kabul edilemeyecek bir harekettir" denildi.
Yöneticilik vasıfları taşıdığını iddia eden Mehmet Kara'nın, üçüncü dünya ülkelerinde bile görülmeyecek çirkin bir saldırıda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Gazeteci meslektaşlarımızın araya girmesiyle önlenen saldırı, ne yazık ki Bursaspor tarihine kara bir leke olarak düşecektir. Aynı gün Olay Gazetesi Spor Müdürü Orhan Güney'e yönelik küfürlü sloganlar atılması ve tribünlerde aleyhinde pankart açılması, başka bir meslektaşımız Olay Gazetesi Spor Koordinatörü İlhan Öztat'ın da Bursaray istasyonunda bir grup taraftarca taciz edilmesi, basına yönelik saldırıların önceden planlanarak gerçekleştiğini göstermektedir. Sporun kardeşlik ve barışa hizmet ettiğinin bilincinde olmayanların, basını baskı altına alma girişimleri maksadına ulaşamayacaktır. Saldırıları şiddetle kınıyor, Mehmet Kara'yı Bursaspor yönetiminden istifaya davet ediyoruz. Saldırıların tüm camiaya mal edilmemesi için Bursaspor yönetimini göreve çağırıyor, istifa etmemesi halinde Mehmet Kara'ya ilişkin son kararın Bursaspor yönetimince verilmesini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.12.05 14:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A