Gates'e Türk kredi kartı

Gates'e Türk kredi kartı

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft'ta yöneticilik yaptığı dönemde Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in Microsoft'un Kurucusu Bill Gates'i yaptığı girişimcilikle büyük şaşkınlığa uğrattığını açıkladı.

2013.05.09 09:05 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:32 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Gates'e Türk kredi kartı

 

Yaklaşık 12 yıl önce bir araya gelen üç ismin anısını anlatan Ciliv, "Hakan Ateş'in çok iyi bir girişimci olduğunu ben yakından biliyorum. Kendisi Bill Gates'e kredi kartını vermişti" sözleriyle anısını paylaştı.

KARTI CEBİNE KOYDU
Ciliv ve Ateş, DenizBank ve Turkcell'in çiftçiler için yeni geliştirdiği "Cep konuşmalarını faizsiz hasat zamanı öde" projesi için bir araya geldi. Toplantıda 2000 yılında Seattle'da yaşanan anısını paylaşan Ciliv, Ateş'in DenizBank kredi kartını dünyanın en zengin isimleri arasında ilk sırada yer alan Bill Gates'e verdiğini anlattı. "Yıllar önce Ben Microsoft ile çalışırken Ateş ile birlikte Gates ile görüşmeye Amerika'ya gittik. Gates ile görüşmede Hakan Ateş, gerçekten kredi kartını çıkarıp Gates'e verdi. Ayrıca Gates'te o kartı alıp bizim yanımızda cüzdanına koydu" dedi.

MÜŞTERİ SIRRINA GİRER
Ciliv'in sözlerini gülümseyerek dinleyen Ateş, o görüşmeden sonra kurdukları ödeme sisteminin bugün hâlâ kendi bankalarında kullandıklarını ayrıca kendileri dışında bir çok şirkete bu sistemi verdiklerini söyledi. Ateş, daha sonra Bill Gates'in kartı kullanıp kullanmadığını konusunu "Müşteri sırrına girer" gerekçesiyle açıklamadı. Ateş, Gates ile dostluğunun tanışmanın ardından da devam ettiğini belirtmekle yetindi.

HASAT ZAMANI FAİZSİZ ÖDEME
DENİZBANK ve Turkcell'in iş birliği kapsamında, 'DenizBank Üretici Kart'a sahip Turkcell'li çiftçiler faturalarını otomatik ödeme talimatı vererek, yüzde 0 faizle hasada erteleyebilecek. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Üretici Kartları ile 5 aya varan vade ve sıfır faiz avantajı ile anlaşmalı işyerlerinden mazot, gübre, yem gibi ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Bağ-Kur primlerini de otomatik talimatı vererek hasatta ödeyebiliyorlar" dedi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise "Dönemsel gelir kazancı nedeniyle hasat döneminde ödeme' ihtiyacından yola çıkarak tasarladığımız bu paketle, çiftçiler GSM faturalarını yılın istedikleri ayında, tek seferde ve faizsiz olarak ödeyebilecekler" dedi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt de "Şekerbank işbirliği ile 'Tüm Yıl Konuş, Hasat Zamanı Öde' kampanyası ile çiftçilerimiz için hem bankacılık hem mobil iletişim sektöründe bir ilke imza attık" dedi.

CİLİV ÇAYLAK ÇİFTÇİ OLDU
TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, toplantıda kişisel yeni iş alanını açıklayarak "Ben de artık rookie (çaylak) bir çiftçiyim" dedi. Çitfçilerle ilgili teknolojik olarak çok geniş kapsamlı projeler yapıldığının altını çizen Ciliv, "Ben de artık bunlardan bir çiftçi olarak yararlanabileceğim" dedi. Kaybettiği babasının ardından onun sahip olduğu topraklarda üç kardeş olarak sahip çıkacaklarını söyleyen Ciliv, "Üç kardeş ayrı ayrı iş yapmak istemedik. Bu nedenle ben Soke'deki arsalarımızda kendimizce bu işleri yapmaya çalışıcağım. Artık faturalarımızı hasat zamanı öderiz (gülümseyerek)" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.09 09:05 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:32 - HABER MERKEZİ
A