'Garip' davada soruşturma tamamlandı

'Garip' davada soruşturma tamamlandı

BURSA'da, ablası ile cinsel ilişkiye girdikten sonra şantaj yaptığı öne sürülen oto yedek parçacı, 33 yaşındaki İlker Karan'ı pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Hüseyin Ocakbaşı, cinayeti üstlenen ablası 25 yaşındaki A.O ile cinayete yardım ettiği iddia edilen enişteleri 33 yaşındaki Mehmet Tuncel hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı tamamladı.

2013.04.17 11:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:26 - Bursa Bölge
A
'Garip' davada soruşturma tamamlandı

Sanıklardan Hüseyin ve Aslıhan O. ile Mehmet Tuncel hakkında 'Tasarlayarak adam öldürmek', tutuksuz sanık baba Hasan Ocakbaşı için ise 'Cinayete azmettirmek' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa'da oto yedek parçası ticareti yapan İlker Karan'a ait mağazada muhasebe görevlisi Aslıhan O., iddiaya göre Karan'ın zorlamasıyla cinsel ilişkiye girdikten sonra işyerinden ayrılarak bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. İlker Karan, kendisinden ayrılmak istediğini söyleyen Aslıhan O.'ya elinde girdikleri ilişki sırasında çekilen görüntüler olduğunu söyleyerek tehdit etti. Genç kız, kendisine şantaj ve tehditte bulunup dövdüğünü öne sürdüğü İlker Karan hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açınca, kendisine telefon açıldığında gelmek üzere koruma tahsis edildi.

Mehmet Tuncel, baldızını taciz eden İlker Karan ile buluştu. Karan ile birlikte otomobille gezip, alkol alan Tuncel daha sonra Karan'dan kendisini baldızının evinin olduğu merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Küçükbalıklı Mahallesi'nde bırakmasını istedi. Evden çıkan Aslıhan ve elinde pompalı tüfek bulunan kardeşi Hüseyin Ocakbaşı otomobilinin yanına geldi. Eli silahlı genç, tüfekle Karan'a iki el ateş ederek öldürürken, cesedini ablası ve eniştesinin de yardımıyla aracın arka koltuğuna koydu. Tüfeği araç içersinde bırakan 3 kişi olay yerinden ayrılıp evlerine girdi. 155'i arayan Aslıhan O., İlker Karan'ı vurduğunu belirterek söyleyerek, polislere teslim oldu. Cinayet masası ekipleri daha sonra Aslıhan ile birlikte kardeşi Hüseyin, babası Hasan O. ile eniştesi Mehmet Tuncel'i de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Hasan O., savcılık tarafından serbest bırakılırken diğer üç sanık ise tutuklandı.

ÖMÜR BOYU AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZALARI İSTENİYOR

Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, tutuklu 3 sanık ile tutuksuz Hasan Ocakbaşı'nın verdiği ifadelerin çelişkili olduğuna dikkat çekti. Savcılık, Hüseyin ve Aslıhan Ocakbaşı kardeşler ile enişteleri Mehmet Tuncel hakkında 'Tasarlayarak adam öldürmek', tutuksuz sanık Hasan Ocakbaşı  için de 'Cinayate azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. 3'ü tutuklu, 4 sanıklı davayla ilgili yargılamaya önümüzdeki günlerde Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.17 11:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:26 - Zeynep Çelik
A