Gardiyan alımlarında önemli değişiklikler
İnfaz ve koruma başmemuru kadrosuna atanabilmeye en az 4 yıllık yüksek öğrenimden mezun olma şartı getirildi. Ayrıca infaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylığına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi belirlenirken, sıralamada hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulundan mezun olan adaylara öncelik verilecek.
2013.03.30 15:23 - Son Güncellenme: 2013.03.30 15:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde idare memurluğu öğrenci adaylığı için ise yapılacak sınava başvurabilmek için 35 yaşını bitirmemiş olmak şartı getirildi. İnfaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylığına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi belirlenirken, sıralamada hukuk fakültesinden mezun olan adaylara öncelik verilecek.
Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yapılan değişikliğe göre, infaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylığı için yapılacak sınava başvuracak olanların son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav tarihi itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. İdare memurluğu öğrenci adaylığı için yapılacak sınava başvuracak adayların son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. İdare memurluğu öğrenciliği adayı olabilmek için aranacak ise en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak şartları aranacak. Sözlü sınav ve mülakata çağrılacak infaz ve koruma memurluğu öğrenci adayları, her bir eğitim merkezinin bulunduğu yer adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığı tarafından, eğitim merkezinin yetki alanına giren yerlerin toplam kadro sayısı esas alınarak belirlenecek. İdare memurluğu öğrenci adaylarının sözlü sınav ve mülâkatı sınav kurulu tarafından, infaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylarının ise eğitim merkezlerinin bulunduğu yer adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları tarafından yapılacak. İnfaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylığına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi belirlenirken, sıralamada hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulundan mezun olan adaylara öncelik verilecek. Diğer okullardan mezun olan adaylar ise bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanacak. Başarı listesinde puanların eşit olması halinde, sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı, mülakat puanı ve diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak. Sınav sonuç listesi, idare memurluğu öğrenci adaylığı için Adalet Bakanlığı tarafından, infaz ve koruma memurluğu öğrenci adaylığı için ise sözlü sınav ve mülâkatı yapan adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonları tarafından sınavın bitimini takip eden 10 gün içinde ilân edilecek.