"Galatasaray yasağın kalkmasını istemiyor"

"Galatasaray yasağın kalkmasını istemiyor"

Deplasman yasağının kalkmasını istediklerini İlk Güvenlik Kurulunda dile getirdiklerini belirten Ömer Temelli, Galatasaray'ın bunu kabul etmediğini söyledi.

2012.12.13 17:36 - Son Güncellenme: 2012.12.13 17:36 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Galatasaray yasağın kalkmasını istemiyor"


Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, katıldığı İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından, Radyo Fenerbahçe programına katıldı. Temelli derbi hakkındaki görüşlerini açıkladı:

"Deplasman yasakları artık kalkmalı"

"İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı çok iyi geçti. Toplantının ana gündem konusu deplasman yasaklarıydı. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak deplasman yasaklarının artık kalkması gerektiğini ve tüm takım taraftarlarının rakip takım statlarında takımlarının maçlarını izleyebilmesi gerektiğini söyledik.

Bu yasaklar kondu ancak olaylar bitmedi. Olaylar duracak diye bu yasaklar konuldu ancak beklenen olmadı. Bu yasakların zamanında birtakım olaylara önlem olarak alındığını ancak bunların hiçbir şeye önlem ve engel olmadığını ve artık bu yasakların kaldırılması gerektiğini söyledik."

"Yasaklar çözüm olmuyor"

"Kayseri'de takımımızın otobüsü taşlandı, Kayseri'yi bırakın dün Kadıköy'de stadımızın önünde yine takımımızın otobüsü taşlandı. Kısacası bu yasakların hiçbir şeye çözüm olmadığı artık açıkça ortada.

Biz, bu konuda İstanbul Valiliği'ne, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Kulüpler Birliği'ne gerekli yazılı başvurularda bulunarak artık bu deplasman yasağının kalmasını istediğimizi belirttik.

Bugün valilikte yapılan İl Spor Güvenlik Toplantısı'nda da toplantıya katılan Sayın Vali Yardımcısına, Emniyet Teşkilatı'na, Galatasaray Kulübü, Beşiktaş Kulübü yöneticilerine bu yasağın kalkması gerektiğini söyledik. Türkiye'de, İstanbul'da Dünya Şampiyonalarının yapılacağı ülkemizde, bu yasakların olmasının büyük bir ayıp olduğunu söyledik."

"Galatasaray yasağın kakmasını istemedi"

"Galatasaray Kulübü buna itiraz etti, bunu istemediler. 'Yasaklar kalkmasın böyle devam etsin' dediler. Önümüzdeki sezon için de 'bakarız' gibi bir anlayış gösterdiler. Sezon başında yapılan deplasman yasağı protokolü zaten bu sezon sonuna kadardı.

Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak taraftarlarımıza kefil olduğumuzu, her sorumluluğu kabul ettiğimizi söyledik. Ancak tüm bu tekliflerimize rağmen her deplasman yasaklarının kaldırılması girişimimizi kabul etmediler.

Taraftarlarımızın, bu yasakların kalkması adına yoğun bir talebi var ancak biz zaten bunu düşünüyorduk. Şunu biliyoruz ki, yasaklarla hiçbir şey olmuyor. Olsa tamam devam edelim. Ama her türlü olay devam ediyor.

Fenerbahçe'yi ve diğer takımları deplasmanda da seyretmek isteyen geniş taraftar kitleleri var. Taraftarları bu haktan mahrum etmek, bunu yaparken de çıkan olayları bahane göstermek ve bu olayların çözülemeyeceğini ima etmek çözüm değil diye düşünüyorum. Ancak bu yasaklar sezon sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor."

"Galatasaray'ın en çok istediği hakem Halis Özkahya!"

"Gazetelerde Galatasaray, Halis Özkahya'yı istemiyor diye haberler çıktığı zaman, Galatasaray'ın en çok istediği hakemin Halis Bey olduğunu anlayabiliyoruz. Sadece biz değil artık bunu herkes anlıyor.

Burada bizlere garip gelen, enteresan olan şey ise bazı spor yazarlarımızın 6. hislerinin çok kuvvetli olduğu.

Bunlar 1, 2 gün hatta 5 gün önceden hakemin kim olacağını bilebiliyorlar. Bunu da Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulaması gerekiyor. Bu haberler nasıl sızıyor dışarıya... Bu yaşananlar tahmin ile olacak şeyler değil. Çok emin konuşmalar, yorumlar yapılıyor.

Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi olarak, hakem bazında bakmıyoruz olaya. Bizim muhatabımız Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Biz takımımıza da güveniyoruz. Inşallah az hatalı güzel bir maç olacak"

"Recep'in gol atacağı adeta içime doğdu"

"Dün güzel bir galibiyet aldık. Bu maçın benim için çok önemli bir tarafı vardı. Recep Niyaz'ın transferinde çok uğraşmıştım. Kendisini kardeşimiz gibi seviyoruz. Onun gol atması bizi çok mutlu etti. Maçtan önce de sen çok güzel adam eksiltiyorsun, güzel şutların var. Gol atacağına eminim demiştim. Recep'in gol atacağı adeta içime doğdu. Krasic'in toplarlandığını gördük. Bu iyi futbol inşallah derbiye de yansıyacak."
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 17:36 - Son Güncellenme: 2012.12.13 17:36 - HABER MERKEZİ
A