Galatasaray Kazakistan'da kendi kendini yaktı

Galatasaray Kazakistan'da kendi kendini yaktı

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, gruptaki ikinci maçında Astana'ya konuk oldu. Maç 2-2 sona erdi.

2015.09.30 21:09 - Son Güncellenme: 2015.09.30 21:11 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Galatasaray Kazakistan'da kendi kendini yaktı

Galatasaray deplasmanda Astana ile karşılaştı. 2 defa öne geçen Cimbom, 2 defa da rakibine engel olamayınca maç 2-2 beraberlik ile sona erdi.
Şampiyonlar Ligi'nde Astana'ya konuk olan Galatasaray, üç puana uzanamadı. İlk yarıyı Bilal Kısa'nın güzel golüyle önde kapatan Aslan, ikinci yarıda çok zor anlar yaşadığı mücadelenin son anlarında yediği golle beraberlikle ayrıldı.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki Astana maçının ilk 11'inde son oynanan Gaziantepspor müsabakasına göre tek değişiklik yaptı.

Hamzaoğlu, Astana Arena'da oynanan mücadelede, kaleyi Fernando Muslera'ya emanet ederken, savunmada Jason Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta ile Lionel Carole, orta sahada Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Lukas Podolski ve Wesley Sneijder ile ileri uçta Umut Bulut'u görevlendirdi.

Genç teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında yapılan Gaziantepspor maçındaki ilk 11'de sadece tek değişikliğe gitti. Hamzaoğlu, Astana maçında orta sahada Rodriguez'in yerine kaptan Selçuk İnan'ı görevlendirdi.

Selçuk, ligde aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında forma giyememişti.

Sarı-kırmızılılar, "Devler Ligi"nde "dalya" dedi

Galatasaray, Astana maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren 100. müsabakasına çıktı.

Bu kulvarda ilk kez 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan sarı-kırmızılı takım, 14. kez yer aldığı organizasyonda 100. müsabakasını Kazakistan temsilcisine karşı oynadı.

Semih Kaya, 150. kez forma giydi

Galatasaray'ın altyapısında yetişen savunma oyuncusu Semih Kaya, 150. kez sarı-kırmızılı formayı giydi.

Semih, 2012-2013 sezonundaki Manchester United karşılaşması ile başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde toplam 23 maça çıktı. Spor Toto Süper Lig'de 110, TFF Süper Kupa'da 3 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 13 karşılaşmada oynayan Semih, Astana maçıyla 150. kez sarı-kırmızılı formayı terletti.

Podolski'ye tepki

Kazak taraftarlar, Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski'ye tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Astana ile eşleşmesinin ardından, Kazakistan'ı küçümsediği, dalga geçtiği yönünde eleştirilen "Borat" filminin afişini sosyal medya hesabında paylaşan Podolski, karşılaşma öncesinde protesto edildi.

Paylaşımından kısa süre sonra gelen tepkiler üzerine Kazak halkından özür dileyen Alman futbolcu, buna rağmen statta ismi okunduğunda ıslıklandı. Ayrıca maç sırasında da Podolski topu ayağına aldığında tepki gördü.

Kazakistan'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçı

Astana-Galatasaray müsabakası, Kazakistan'da oynanan ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi olarak tarihe geçti.

Tarihindeki ilk lig şampiyonluğuna ulaşarak Şampiyonlar Ligi için ön eleme hakkını edinen Astana, 2015-2016 sezonu için "Devler Ligi" macerasına temmuz ayında başladı.

Eleme turlarında Slovenya ekibi Maribor ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını geçmeyi başaran Astana, play-off turunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL'le karşılaştı. APOEL'i eleyen Astana, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarışan ilk Kazakistan takımı unvanını elde etti.

C Grubu'nun ilk maçına deplasmanda çıkan başkent temsilcisi, Benfica'ya 2-0 mağlup oldu.

Hava sıcaklığı beklenenden yüksek çıktı

Karşılaşmanın oynandığı başkent Astana'da hava sıcaklığı beklenenden yüksek çıktı.

Kış aylarının yaklaştığı günlerde Astana'da hava sıcaklığı gündüz 20, gece ise sıfırın altında 1 derecelere kadar düşüyor. Müsabakadan önce hava sıcaklığı 4-5 derece olarak tahmin edilirken, havanın beklenenden 10 derece sıcak olması dikkati çekti.

Astana: 2 - Galatasaray: 2

Stat: Astana Arena

Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Flink (İsveç)

Astana: Eric, Ilic, Anicic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Canas, Dzholchiyev, Zhukov, Kethevoama, Kabananga

Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut

Maçtan dakikalar

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Galatasaray, suni çim olan sahanın da etkisiyle müsabakanın ilk bölümünde istediği pasları yapmakta zorlandı. Oyun kontrolünü eline alamayan sarı-kırmızılılar, dengeli rakibi karşısında organize atak geliştiremedi. İyi paslaşarak oyunu rakip yarı alana yıktığı bölümde Bilal Kısa'nın 31. dakikada uzaktan vuruşunda golü bulan "Cim Bom", devreyi 1-0 önde kapattı.

Maça dengeli başlayan Astana, Galatasaray'ın organize bir atak geliştirmesine engel oldu. Hücumda Denayer'in savunduğu kanadı kullanan ev sahibi ekip, Kethevoama ile etkili olmaya çalışsa da final paslarını atamadı. İlk yarıda gol pozisyonuna giremeyen Astana, 31. dakikada yediği gole engel olamadı ve devre arasına 1-0 geride gitti.

4. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Eric sağına gelen topu güçlükle kornere çeldi.

12. dakikada Bilal'in ceza alanına kafayla indirdiği topa Sneijder sol çaprazdan bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

14. dakikada Zhukov'un ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, kaleci Muslera köşeye giden topu yatarak kontrol etti.

25. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazdan vuruşunda, top yandan auta gitti.

31. dakikada Galatasaray karşılaşmada öne geçti. Ceza alanı dışında topla buluşan Bilal, yaklaşık 25 metreden düzgün bir şut çıkardı. Kaleci Eric sağına giden meşin yuvarlağa müdahale edemeyince, top filelerle buluştu: 0-1.

15-09/30/ekran-resmi-2015-09-30-201644-1443636052.png

45. dakikada Sneijder'in kaptığı topla ani gelişen Galatasaray atağında Hollandalı oyuncu, pasını soldan bindiren Podolski'ye aktardı. Alman futbolcunun vuruşunda, top kaleci Eric'ten döndü.

İlk yarı, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamladı. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2015.09.30 21:09 - Son Güncellenme: 2015.09.30 21:11 - HABER MERKEZİ
A