Galatasaray'da Victor Osimhen şoku! Amed maçı öncesi ameliyat kararı

Galatasaray'da Victor Osimhen şoku! Amed maçı öncesi ameliyat kararı

Galatasaray'da Victor Osimhen'den gelen sakatlık haberi sarı-kırmızılı takımın gündemine oturdu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde VfB Stuttgart ile oynanan karşılaşmada dizinden sakatlanan Nijeryalı golcünün Amed Sportif Faaliyetler maçında forma giyemeyeceği açıklandı. Yapılan MR incelemelerinde oyuncunun sol dizinde serbest fragman tespit edilirken, Osimhen için cerrahi müdahale planlandığı duyuruldu.

2026.11.06 19:20 - Son Güncellenme: 2026.11.06 19:20 - Spor - İHA
A
Galatasaray'da Victor Osimhen şoku! Amed maçı öncesi ameliyat kararı

Sarı-kırmızılı ekipte sezonun önemli isimleri arasında yer alan Victor Osimhen'in sağlık durumuyla ilgili gelişme, kulübün yaptığı resmi açıklamayla netlik kazandı. Stuttgart karşılaşmasında yaşadığı sakatlık nedeniyle kontrollerden geçirilen yıldız futbolcunun tedavisinde ameliyat aşamasına geçilmesi kararlaştırıldı.

Galatasaray'ın açıklamasına göre Osimhen, yarın oynanacak Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasının kadrosunda yer almayacak. Nijeryalı futbolcunun ameliyatının da aynı gün gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Victor Osimhen'in sol dizinde serbest fragman tespit edildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi kapsamında Almanya temsilcisi VfB Stuttgart ile oynadığı mücadelede sakatlanan Victor Osimhen'in sol dizindeki problem, gerçekleştirilen MR tetkiklerinin ardından ortaya çıktı. Kulüp tarafından yapılan bilgilendirmede, yıldız oyuncunun sol dizinde esneme meydana geldiği ve görüntüleme sonuçlarında serbest fragman tespit edildiği belirtildi.

Sakatlığın ardından sağlık ekibinin değerlendirmeye aldığı Osimhen için cerrahi müdahale kararı verildi. Oyuncunun yaşadığı problemin tedavisi kapsamında diz artroskopisi uygulanması planlanıyor. Bu işlemle birlikte diz eklemindeki sorunun doğrudan değerlendirilmesi ve gerekli müdahalenin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Nijeryalı golcünün sakatlığının Stuttgart maçında yaşanması, Galatasaray'ın yoğun maç takvimi içerisinde önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Takımın hücum hattındaki önemli isimlerinden biri olan Osimhen'in sağlık durumuyla ilgili süreç, kulüp sağlık ekibinin kontrolünde ilerleyecek.

Osimhen için artroskopik diz ameliyatı kararı

Sarı-kırmızılı kulübün açıklamasında, Victor Osimhen'in ameliyatının yarın Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yapılmasının planlandığı ifade edildi. Operasyonun, Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

Kulübün duyurusunda artroskopik diz cerrahisine ilişkin kararın, oyuncunun MR tetkiklerinde ortaya çıkan bulguların ardından alındığı aktarıldı. Artroskopik cerrahi, diz ekleminin küçük kesiler aracılığıyla özel bir kamera ve cerrahi aletler kullanılarak değerlendirilmesine imkân tanıyan bir yöntem olarak biliniyor.

Osimhen'in operasyon öncesindeki sağlık değerlendirmeleri ve ameliyatın ardından yapılacak kontroller, tedavi sürecinin önemli aşamalarını oluşturacak. Oyuncunun sahalara dönüş takviminin belirlenmesinde operasyonun sonucu ve sonrasında uygulanacak rehabilitasyon programı etkili olacak.

Galatasaray'dan Amed maçı öncesi resmi açıklama

Galatasaray, Victor Osimhen'in sağlık durumuyla ilgili gelişmeyi kulübün resmi kanallarından duyurdu. Yapılan açıklamada Stuttgart karşılaşmasında yaşanan sakatlığın ayrıntılarına, MR sonuçlarına ve planlanan cerrahi müdahaleye yer verildi.

Kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"UEFA Şampiyonlar Ligi'nde VfB Stuttgart ile oynadığımız karşılaşmada sol dizinde esneme oluşan ve yapılan MR tetkiklerinde serbest fragman tespit edilen oyuncumuz Victor Osimhen için yarın Maslak Acıbadem Hastanesi'nde kulüp doktorumuz Yener İnce tarafından yapılacak artroskopik diz cerrahisi planlanmıştır. Oyuncumuz bu nedenle yarın oynayacağımız Amed S. F. maçı kadrosundan çıkartılmıştır."

Bu açıklamayla birlikte Osimhen'in Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında forma giymeyeceği kesinleşti. Galatasaray'ın hücum hattındaki önemli isimlerinden olan Nijeryalı futbolcu, sakatlığı nedeniyle takımını bu mücadelede yalnız bırakacak.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2026.11.06 19:20 - Son Güncellenme: 2026.11.06 19:20 - İHA
A