FURKAN'IN BABASI HAKKINI AMERİKA'DA ARIYOR

FURKAN'IN BABASI HAKKINI AMERİKA'DA ARIYOR

İsrail askeri güçlerinin, Mavi Marmara gemisine saldırısı sırasında hayatını kaybeden ABD-Türk vatandaşı Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, avukatıyla birlikte geldiği ABD'de, oğlu için hukuk sürecinin işlemesini sağlamaya çalışıyor.

2011.05.25 10:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
FURKAN'IN BABASI HAKKINI AMERİKA'DA ARIYOR

ABD'de çeşitli temaslarda bulunan Doğan, şu ana kadar oğlunun ölümüne ilişkin herhangi bir soruşturma açılmadığı gibi, ısrarla talep ettikleri bilgilerin kendilerine verilmediğini söyledi.

Doğan, dün Washington'daki Ulusal Basın Kulubü'nde avukatlarıyla bir basın toplantısı düzenledi. Doğan, "Amerika'ya ikinci kez geliyorum. İlk gelişimizden sonra Dışişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucu atılan adımların neler olduğunu görmek için buradayız. Ayrıca soruşturma açılıp açılmadığını öğrenmek için randevu talep etmiştik. Ancak Dışişleri Bakanlığı'ndan istediğimiz hiçbir bilgi verilmediği gibi, randevu talebimiz de yanıtlanmadı" dedi.

ABD'de, Bilgi Edinme Yasası'na ilişkin bir yasa ihlali sözkonusu olduğunu vurgulayan Doğan, "Bu sebeple buradaki avukatlarımızbir suç duyurusunda bulunacaklar. Çünkü yasada belirtilen süreler içerisinde talep edilen bilgiler verilmedi. O yüzden bugün bu yasal süreç aşlıyor" şeklinde konuştu.

ABD İNSAN HAKLARI RAPORUNDA FURKAN'A YER VERMEMİŞ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açıklanan İnsan Hakları Raporu'nda Furkan Doğan'a hiç yer verilmemiş olmasına da tepki gösteren baba Doğan, "İnsan Hakları Raporu'nda her yıl öldürülen Amerikan vatandaşlarının isimlerinin tek tek yer aldığını öğrendik. Ancak 2010 yılına ait raporun İsrail'le ilgili bölümünde, filo ve Mavi Marmara konusuna bir paragraf, bir cümleyle değinilmiş. Ancak Furkan'ın öldürülmesiyle ilgili hiçbir cümle veya isim geçmiyor" dedi.

"ABD İSRAİL'İ KORUYOR"

Özellikle bu durumun Amerika'nın konuya yaklaşımını ortaya koyduğunu ifade eden Doğan, "Konuya hangi cepheden yaklaştığını ve İsrail'i korumak için nasıl davrandığını, dolayısıyla ayrımcılık yaptığını açıkça gösteriyor. Biz de ABD'deki avukatlarımız aracılığıyla suç duyurusunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

ABD'de yapacağı görüşmeler çerçevesinde bazı Temsilciler Meclisi ve Kongre üyeleriyle bir araya geleceklerini söyleyen Doğan, "Mesela dün önemli bir görüşme yaptık. Furkan'ın doğduğu yerin Kongre üyesi, bizimle özellikle görüşmek istedi. Bizden son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Özellikle insan hakları raporunda Furkan'ın adının geçmemesinden çok rahatsız oldu. Bir grup oluştururak kongrede hem bu konuyla ilgili, hem de Furkan ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma konusunda harekete geçeceklerini söyledi. Diğer Kongre üyesi ve senatörlerin de buna destek vermesini talep edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.25 10:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A