Fuhuş çetesinin altından PKK çıktı

Fuhuş çetesinin altından PKK çıktı

Büyükçekmece ve Silivri'de düzenlenen fuhuş operasyonunda 15'i yabancı uyruklu 17 kadın ile suç örgütü üyesi 15 kişi yakalandı. Çetenin arkasında terör örgütü PKK'nın olduğu öğrenilirken, çete liderinin kardeşinin de terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan cezaevinde olduğu belirtildi.

2012.05.22 12:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fuhuş çetesinin altından PKK çıktı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde liderliğini F.B.'nin yaptığı fuhuş çetesinin peşine düştü. Yapılan çalışmalarda çetenin fuhşa yer temin ettiği, bölgedeki otellere kadın ve müşteri temin ettikleri ve yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edildi. Yaklaşık 6 ay süren takip sonucunda çete lideri F.B. ve çete üyelerinin, Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri aracılığı ile daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınları otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak, her birini yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhşa zorladıkları belirlendi.

Yapılan takibin ardından jandarma ekipleri 16 Mayıs 2012 tarihinde gece yarısı operasyon için harekete geçti. Ekipler, 16 ev ve 2 otele eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda fuhşa zorlanan 15'i yabancı uyruklu 2'si Türk olmak üzere toplam 17 kadın ile suç örgütü üyesi 15 kişi yakalandı.Yakalanan şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 23 adet pasaport, 29 adet sim kart, 26 adet cep telefonu, 9 adet yurtdışı banka havale dekontu, 1 adet para akışını gösteren fihristli ajanda, 368 dolar, 50 Euro ve 3 bin 480 TL ele geçirildi.

Fuhşa yer temin ettiği tespit edilen 2 otelin, mesul müdürü ise şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındıktan sonra haklarında yasal işlem yapıldı. Çetenin elinden kurtarılan kadınların yapılan sağlık kontrolleri sonucunda 5'inde cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi. Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınlar ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.Organize suç örgütü lideri F.B. ile birlikte örgüt üyesi toplam 15 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çete lideri F.B. ile birlikte 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan fuhuş çetesinin arkasında terör örgütü PKK olduğu öğrenilirken, çete lideri F.B.'nin kardeşinin de "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan cezaevinde olduğu belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.05.22 12:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A