Fuat Oktay, KKTC'de önemli mesajlar verdi

Fuat Oktay, KKTC'de önemli mesajlar verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC'nin Vadili köyünde halkla bir araya geldi. KKTC'ye yatırımların süreceğini bildiren Oktay, gençlere de spor ve altyapı tesislerinin tamamlayacağını aktardı.

2021.05.22 20:17 - Son Güncellenme: 2021.05.22 20:17 - Siyaset
A
Fuat Oktay, KKTC'de önemli mesajlar verdi

Gazimağusa bölgesindeki Vadili Belediyesini ziyaret eden Oktay, Belediye Başkanı Mehmet Adahan tarafından karşılandı.

Belediyenin bahçesinde halkla sohbet eden Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Kıbrıs'ın kaderini değiştirecek sulama projesi töreninden geldiklerini belirten Oktay, projenin hem Meserya hem de Güzelyurt'un kaderini değiştireceğini söyledi.

"Topraklara can vermek önemli. Tüneli bitirdik hamdolsun. Şimdi orası artık Meserya ve Güzelyurt ovaları için can suyu demek. Oralardaki gelirin katbekat artması demek. Kıbrıs'ta tarım ve hayvancılığın ciddi bir sektör olarak dönüşmesi demek." ifadelerini kullanan Oktay, Kıbrıs'a yönelik yatırımların devam edeceğini belirtti.

Gençlere de müjde veren Oktay, onların talepleri üzerine spor ve altyapı tesislerini tamamlayacaklarını bildirdi.

Fuat Oktay, sözlerine şöyle devam etti:

"500 yataklı hastaneye başlamak istiyoruz. Projesini çalışıyoruz, kısmet olursa bu yıl projesi tamamlanacak. Bu yıl fiilen çalışmaya başlamak istiyoruz. Sağlık alanında da orada ciddi bir hareketlilik başlasın. Kısmet olursa Ercan Havalimanı'ndaki çalışmayı bitirelim, pandemi dönemini değerlendirmiş olalım. Dolayısıyla turizm ve hizmet sektörünü ayağa kaldıracak şekilde hazır olalım. Bütün bunları yaparken aslında tarım gelişecek ama elde ettiğimiz ürün fazlalığını sadece buğday olarak satmayalım. Aldığımız ürünü işleyelim, katma değer olsun. Buradaki insanımız da kazansın. Organize Sanayi Bölgesi diye bugüne kadar görülmeyen farklı bir yapıdan bahsediyoruz."

Vadili halkıyla tanışmanın ve ihtiyaçlarını yakından duymanın önemli olduğunu belirten Oktay, "Sizlerle görüşmüş olalım, ihtiyaçlarınız varsa yakından duymuş olalım. Hükümetimiz zaten yapıyor, biz de Türkiye olarak elimizden geleni yaparız. Dayanışma içinde yapamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olduğuna inanmıyorum." diye konuştu.

Sohbetin ardından Vadili Belediye Başkanı Adahan, Fuat Oktay'a çiçek takdim etti.

Ziyareti sırasında Oktay'a, KKTC Başbakanı Ersan Saner, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri eşlik etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.05.22 20:17 - Son Güncellenme: 2021.05.22 20:17 - Kübra Coşar-pasif
A