Fuat Oktay, KKTC'de gençlerle buluştu

Fuat Oktay, KKTC'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gazimağusa ilçesinde düzenlenen Türkiye-KKTC Gençlik Buluşması kapsamında gençlerle bir araya geldi.

2021.05.23 01:28 - Son Güncellenme: 2021.05.23 01:28 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fuat Oktay, KKTC'de gençlerle buluştu

Gazimağusa ilçesinde bulunan Namık Kemal meydanında Türkiye-KKTC Gençlik Buluşması etkinliği gerçekleştirildi. AK Parti gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, KKTC Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu ile katıldı. Oktay, Türkiye-KKTC Gençlik Buluşması etkinliği kapsamında gençlerle bir araya geldi.

"TÜRK GENÇLİĞİ İLE KKTC'Lİ GENÇLERİN BİRLİKTELİĞİ TARİHE NİCE BAŞARI HİKAYESİ YAZACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin 81 ilinden gelen 81 ak yüreğini, değerli gençlik kolları il başlarımızı gönülden selamlıyorum. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından, çeşitli spor dallarından burada bulunan gençlerimizi selamlıyorum. Tarih, bir milletin sadece hafızası değil, geleceğe ışık tutan, ilham veren ve yol gösteren kayıtlarıdır. Biz tarihimizi bir gelecek idraki olarak görürüz. Dünümüzle, bugünümüzle, geçmişimizle geleceğimiz bir bütündür. Hikayemizi geçmişe yaraşır bir şekilde yazmaya devam ediyoruz" dedi.

Oktay, "Türk gençliğinin kardeşlikten yana tutumu ile KKTC'li gençlerin zihin dünyalarının birlikteliği tarihe nice başarı hikayesi yazacaktır. Bu 1571'den beri Ada ile olan kadim ilişkilerimize, şehit verdiğimiz Mehmetçiğimize borcumuzdur" ifadelerini kullandı.
Gazze'nin ve Mescid-i Aksa'nın üzerine bombalar yağar ve çocuklar ölürken Türkiye'ye insan haklarını anlatan Batı'ya seslenen Oktay, "Kıbrıs Türk'ü farklı değildir. O süreç burada da yaşandı, bu birlik beraberlik ruhu bu sürecin tekrarlanmasını engelliyor" dedi.

"KIBRIS TÜRK HALKININ REFAHI VE KALİTELİ YAŞAMININ ARTACAK"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da etkinlik kapsamında konuşarak, önümüzdeki süreçte Kıbrıs Türk halkının refahı ve kaliteli yaşamının artacağını söyledi. Geleceğe daha emin adımlarla ilerlerken, güvenli bir gelecek için Türkiye'nin desteğine bir kez daha vurgu yapan Tatar, "Millet olarak dünyaya göstereceğimiz, haykıracağımız milli iradenin gerçekleşmesi için yapacağımız çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" sözlerini kaydetti.

"TÜRK ULUSUNUN HAK VE ÇIKARLARINI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞINIZA GÜVENİMİZ TAM"
Konuşmalarla, şarkılarla ve şiirlerle devam eden etkinlikte konuşan KKTC Başbakan Ersan Saner ise geçlere seslenerek, "Türk ulusunun hak ve çıkarlarını daha ileriye taşıyacağınıza güvenim tam. Burası 1571'den beri Türk'tür, Türk kalacaktır" ifadelerini kullandı.
Tarihi meydandan Rum tarafına çağrı yapan Başbakan Saner, "Egemen eşitlik temelinde Kıbrıs'ta bir iş birliği yapmaya davet ediyorum. Kabul etmezlerse ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda, her platforma birlikte yürüyerek, Kıbrıs'ta Türk halkının egemenliğinden vazgeçmeyeceğimizi haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz" dedi.
KKTC gençliği adına Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu'nun yanı sıra Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnanır da konuşma yaptı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.23 01:28 - Son Güncellenme: 2021.05.23 01:28 - HABER MERKEZİ
A