Fransa ve G. Kıbrıs'tan ortak tatbikat

Fransa ve G. Kıbrıs'tan ortak tatbikat

Fransızlarla Rumlar, yarın Kıbrıs açıklarında ortak tatbikat yapacak

2013.04.17 12:06 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:07 - Dünya
A
Fransa ve G. Kıbrıs'tan ortak tatbikat

Güney Kıbrıs ile Fransa'nın yarın Larnaka açıklarında ortak "arama kurtarma tatbikatı" icra edeceği haber verildi.

Rum Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs'ta bulunan Larnaka açıklarında 09.00-13.00 saatleri arasında icra edileceğini yazdı.

Habere göre, Fransa tarafından tatbikata "Panter" tipi bir helikopter taşıyacak olan "Jean Bart isimli D-165-destroyer iştirak edecek. Rum tarafından Rum Milli Muhafız Ordusu'na (RMMO) ait Agusta Westland (AW-139) tipi iki helikopter, Rum polisinin hava harekât birliği, Deniz Kuvveti'nden bir devriye gemisi ve Larnaka Sivil Savunma Kurtarma Sağlık Grubu katılacak.

Sözde Rum "Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) ve Arama Kurtarma Sorumluluk Bölgesi (FIR) içerisinde cereyan edebilecek deniz kazası ve olağanüstü durumun göğüslenmesi senaryosunun canlandırılacağı" belirtilen haberde, Rum ve Fransız hava unsurları ile yaralıların hava yoluyla tahliyesi (MEDEVAC operasyonları) gerçekleştirileceği belirtildi.

Gazete tatbikatın, Rum Yönetimi'nin "sorumluluk bölgesi" içerisinde ciddi arama kurtarma vukuatlarının göğüslenmesine hazırlık durumunun artırılması, Larnaka'daki "Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi"nin Fransa ve Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren diğer ülkelerle koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde olduğunu yazdı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 12:06 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:07 - Ramazan Acar
A